07.05.18

Blogi unustatud sünnipäev & apelsini-kardemoniküpsised


Appii! Unustasin oma blogi sünnipäeva täiesti ära! 29. aprill on see tähtis päev, kui esimene postitus Publish nupuga kohtus. Ja seda juba kolm aastanumbrit tagasi. Oeh jah, õn-ne soo-vi-me sul-ll, palju õn-nee, Jazz-ii-noo, kuigi sinu perenaine on vahel hajameelsuse tipp. Loodan, et annad andeks - tulen valget lippu lehvitades ja küpsistega. Heade küpsistega. Krõbedate ja hõrkude küpsistega. Apelsini-kardemoniküpsistega. 






Apelsini-kardemoniküpsised

umbes 2 plaaditäit
  • 100 g toasooja võid
  • 250 g jahu
  • 130 g suhkrut
  • 1 muna
  • 6 sl piima
  • pool tl küpsetuspulbrit
  • 5 kupart kardemoni või 1 tl purustatud kardemoni
  • poole apelsini riivitud koor

Sega jahu küpsetuspulbriga. Klopi toasoe või suhkruga heledaks, lisa jahule ja sega enam-vähem ühtlaseks. Lisa piim, muna, kardemon ning riivitud apelsinikoor, mätsi kiirete liigutustega ühtlaseks tainaks ning suru seejärel lapikuks tainapalliks. Pane kilesse ning paariks tunniks külmkappi tahenema. Rulli kergelt jahusel pinnal õhukeseks ning lõika tainast vormidega välja küpsised. Olenevalt apelsinikoore "mahlasusest" lisa vajadusel veidi rohkem jahu, et tainas rullitav oleks. Küpseta kakukesi 180 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni küpsised hakkavad veidi jumet võtma. Küpsised on maitsvad nii ahjusoojalt kui ka jahtunult. Kui ei plaani kohe küpsiseid serveerida, lase neil restil jahtuda. 


Unise õhtu kõrvailuks Mazzy Star & "Fade Into You"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar