10.06.19

Lihtne ja kodune gluteenivaba rabarberikook


Rabarber, ah mu lemmik suvekuulutaja! Selle aasta esimestest rabarberitest keetsin kiire kisselli. Mulle meeldib pigem vedel rabarbarikissell, mida saab ka juua, ning eriti hea on ta poolenisti keefiriga segatult klaasist rüübata. Võib küll tunduda veider kombi, aga kuumal suvepäeval on see imehea. Jahutaja missugune! Esimene rabarberikook, mille ahju lükkasin, sai sel aastal aga lihtne ja kodune. 





Kook on tänu täistera kaerajahule kiudainerikas ning riisijahu koos tärklisega täidavad siduja rolli, et kook liiga mure ei oleks. Kokkuvõttes on see üks hea ja lihtne kook, mida tassi (oma aiast korjatud) värske piparmünditeega valgel õhtupoolikul süüa. Kel kapis on, soovitan ka üks jäätisekuul koogitükile peale voolida, saab koogiampsule veidi vunki juurde lisada. Kook on parim soojalt. 




Kodune rabarberikook

26 cm vorm
  • 100 g toasooja võid
  • 75 g rafineerimata suhkrut
  • 3 suurt muna
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat 
  • 150 g täistera (gluteenivaba) kaerajahu
  • 65 g riisijahu
  • 60 g kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g hapukoort
  • 3 suurt vart ehk u 350-400 g rabarberit

Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad ja vanilje, seejärel omavahel segatud kuivained ning viimasena hapukoor. Sega ühtlaseks. Vajadusel koori ning tükelda rabarber.


Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ja võitatud äärtega vormi ning puista peale rabarberitükid. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 30-35 minutit, kuni rabarber on pehme ja tainas on küps. Ole ettevaatlik, et sa kooki üle ei küpseta. Serveeri soojalt kas tuhksuhkruga ülepuistatult või koos vaniljekastme või -jäätisega. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar