18.5.20

Lillelised rabarberikorvikesed


Rabarberihooaeg on aianurkades vohamas ning kuigi see retsept just väga rabarberiuputuse vastu ei aita - korvikestesse läheb vaid 1-2 vart - on need lillekesed sellegi poolest tegemist väärt. Silm puhkab ja maitseb ai kui hea. 







Eelmisel nädalal käisin esimest korda alates märtsikuust väljas söömas. Mis toredus! Keegi teine teeb sulle süüa, sina ainult näita näpuga menüüst, mida hing ihaldab, ning isegi koristama ei pea enda järelt! Ah mis luksus, nõudepesu kellegi teise hooleks jätta. Lisaks pole-ammu-käinud elevusest ringi käivatele silmadele vaatasin ka selle pilguga ringi, kas midagi tavapärasest teistmoodi oli. Kui aus olla, siis ega ma suurt muutust ei näinud, vähemalt F-hoones mitte. Casual töönädala õhtu chill, paar kohtingut, mõned sõbrad õhtust söömas. Ehk veidi aupaklikum distantsi hoidmine, kui midagi. Laudadel natuke suuremad vahed kui muidu, kuid mulle isegi meeldibki nii rohkem - ei pea kellestki üle rääkima ega naaberlaua juttu kuulamakuulma. Eeldan, et ka kelnerid, kes nüüd viimaks jõuavad igale poole aegsasti ega pea taldrikutega žonglöörides tihedalt laudu täis topitud saalis slaalomit tegema, hindavad seda uut avarust.  


Küll aga oli muutunud lahtioleku aeg. Punkt kell kakskümmend kaks null null pandi koht kinni ning kliendid, kes ilmselt hea meelega oleks klaasikese või kahe kõrval veel jutustanud, lükati naeratuse saatel uksest välja. Eriti nüüd, kus õhtud on valged, tundus kell 10 karjuvalt vara! Ah, juba nii ootan, et ka see kellaaeg hilismaks saaks liikuda.





Lillelised rabarberikorvikesed

6 korvikest

Gluteenivaba tatrajahust muretainas:
  • 1 muna 
  • 2 sl vett
  • 1 sl rafineerimata suhkrut
  • 25 g sulavõid
  • 150 g toortatrajahu
  • näpuotsatäis soola
Täidis:
  • 200 g hapukoort
  • 80 g suhkruga kondenspiima
  • 1 muna
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • paar vart rabarberit

Sega muna, vesi, sool, suhkur ja sulavõi ühtlaseks. Lisa jahu ning sõtku taignaks. Mässi taignapall kilesse ning pane külmkappi pooleks tunniks puhkama. Jaga tainas viieks tükiks ning rulli vähese jahuga ühekaupa õhukeseks vormist suuremaks kettaks. Vooderda vormid taignaga ning lõika lauanoaga üle ääre ulatuv osa ära. Mätsi viie vormi ääred kokku palliks ning rulli neist kuues ketas viimase vormi jaoks. Kui aega on, lase veel vormidel pool tundi külmkapis puhata. Samal ajal valmista täidis. Sega hapukoor kondenspiima, muna ja vaniljega ühtlaseks. Lõika rabarberivarred diagonaalis 1,5-cm tükkideks ja lao lõikelaual lillekesteks. 


Küpseta taignakorvikesi 170 kraadi juures pöördõhuga 10 minutit. Vala korvidesse täidis ning aseta täidisele rabarberitükid. Küpseta veel 20 minutit, kuni täidis hakkab äärtest jumet võtma. Võta ahjust ning lase restil jahtuda. Maitse koolkondi on erinevaid, kuid minu arvates on hapukooretäidis parim, kui on saanud täielikult jahtuda, ideaalis üleöö külmkapis. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar