8.5.15

DIY : Kingipakend ehk lõikamine-kleepimine ei ole ainult lasteaialastele



Šokolaad, kommikarp või midagi muud magusat on alati oodatud kink. Loomulikult on eriti tore, kui see magus on ise tehtud, kuid minu meelest on viimasel ajal turule nii palju uusi huvitavaid maitsekombosid tulnud, et ka poešokolaad või kommid on täiesti kinkimist väärt. Ja eks see ole ka hea vabandus, mida enda õigustamiseks kasutada, kui lihtsalt ei ole aega ise köögis sulatada-tempereerida-veeretada-hakkida-glasuurida...


Et aga sisu on kellegi teise tehtud, võib ju pakendile omalt poolt midagi juurde anda! See ei võta palju aega ning tegemisrõõmule lisandub kingisaaja rõõm, kui ta näeb, et sa oled just temale mõeldes midagi oma kätega valmistanud. 


Midagi keerulist selleks vaja ei ole. Varu natuke aega, otsi välja värvilised paberid, liim ja käärid, ütle endale, et kleepimine ei ole ainult lasteaialastele ning asu meisterdama! 





Vaja läheb 
  • 300 g šokolaaditahvel
  • 2 A4 värvilist paberit
  • liimi (mina kasutasin liimipüstolit, aga ka tugev pulgaliim või PVA sobib)
  • kleeplinti
  • kääre
  • väikeseid pärleid
  • üht luuletust
  • printerit või paberi värviga sobivat vildikat/markerit



Kõige pealt otsi välja luuletus, mida sa kingile soovid kirjutada ning prindi see värvilisele paberile või otsi välja marker, millega see kingile kirjutada. 


Seejärel on asi lihtsamast lihtsam! Võta šokolaadilt väline ümbris, jättes alles vaid hõbepaberi. Sobita tagumisele küljele üks A4, nii, et selle servad ulatuvad üle esikülje. Kinnita otsad kleeplindiga hõbepaberi külge. Lõika teiselt A4lt lühemast äärest umbes 4 cm laiune riba. Nüüd pane luuletusega paber šokolaadi esiküljele, nii, et ääred ulatuvad üle serva tagumisele küljele ja hõbepaberit ei jääks paistma. Kinnita nurgad kleeplindiga.


Lõika 4cm-ne riba ruutudeks. Murra ruudud pooleks ning veel kord pooleks, saades väikesed ruudud. Nüüd lõika ruutude see nurk, kus on neli lahtist paberinurka kääridega ümaraks ning tee mööda sedasama ümarat serva ruudu vastasnurga suunas, lõpuni välja lõikamata, sisselõiked. Lahti voltides saadki toredad ümmargused lilled. 




Kleebi lilled liimipüstoliga šokolaadile. Lillesüdameteks kleebi püstoliga mõned pärlid, ning sinu personaalne kingitus ongi valmis! Nüüd osta poest või nopi aiast kingiga sobivad lilled ja mine külla kooki sööma! :)


Kollane paber + kollane kimp ?

Kevadist kerget kaunist kollast laulu ka! 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar