29.6.15

Kaerahelbekook


Mida teha, kui brüleekreemiteost on alles umbes liiter munavalget (sic!), aga ei beseed/pavlovalised/sefiirid/makroonid ega muu selline eriti peale ei lähe? 

Kaerahelbekooki! :) Idee sain siit, ning kuigi esmapilgul näeb kook sarnane välja, siis muutsin algset retsepti päris palju. Ja hurraa ka minu uuele kullakesele vormile, mille see mõnus krõbe amps sisse õnnistas! 





Kaerahelbekook

  • 4 dl kaerahelbeid
  • 3 munavalget
  • 50 g võid
  • 2 sl mett
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl ingveripulbrit
  • veidi riivitud muskaatpähklit
  • peotäis kuivatatud aprikoose
  • peotäis mandleid


Sega kaerahelbed munavalgete ja maitseainetega kausis läbi. Sulata pliidil või ning lisa mesi. Sega kuni mesi on sulanud ning vala kaerahelvestele. Haki aprikoosid ja mandlid ning lisa kaussi. Sega kõik läbi ning vala 11x35 cm eemaldatava põhjaga vormi. Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni kaerahelbed on pealt helekuldsed. Lase vormis jahtuda ning lõika meelepärasteks tükkideks. 



 


Kaerahelbekook on hea hommikusöögiline, aga sobib hästi ka mõnusaks tervislikuks vahepalaks. Kui koogist kangid lõigata, siis mängivad nad ideaalselt ka müslibatoonid välja.

Kõlarisse ilus ilus Sufjan Stevensi laul.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar