7.6.15

Keefirikarask tüümianiga


Pühapäevad ja küpsetamine lihtsalt käivad kuidagi kokku. Ja kui isegi suurt vaaritamist ette ei taha võtta, (sest oleme ausad, kui õues on päike, siis ei sunni ükski vägi kaua plita ees seisma) siis väike keefirikarask jõuab kuidagi iseenesest ahju. Sel korral maitset lisamas tüümian.


Kui karaskit süüakse tihti lihtsalt või või mõne soolase kattega, siis see tüümianiga isend sobib ideaalselt mee ning kui veel kapis on, siis ka hapukama õunamoosiga, mm... Mingid koogimõtted ei tule isegi pähe, kui selline amps käes ilutseb. 




Keefirikarask

  • 4 dl keefirit
  • 1 muna
  • 4 dl odrajahu
  • 1 sl suhkrut
  • 2 tl soola
  • 1 kuhjaga tl kuivatatud tüümiani + peale raputamiseks
  • 1 tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 50 g sulavõid


Klopi muna soola ja suhkruga lahti. Lisa keefir ja omavahel segatud kuivained. Viimasena sega sisse sulavõi. Pane tainas korralikult võitatud või küpsetuspaberiga kaetud lemmikusse karaskivormi (nii leiva- kui ka ümmargune sobib hästi) ning raputa peale veel natuke tüümiani. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni karask on pealt helekuldne. Lase natuke vormis jahtuda ning taheneda ning kummuta ettevaatlikult lõikelauale. Hoia karaskit köögirätikusse mähituna, nii püsib ta kauem värske ja pehme.



Paku soojalt klaasi piimaga, ah nostalgia missugune! Ja las vaikne José kitarrimäng paitab kõrvu. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar