Ahoi, suvi ja grillhooaeg! Kuigi eks minu taldrikule satub nii vorsti kui ka punast liha, on minu lemmik liha, mida sütel kõrvetada, siiski kana. Tavaliselt teen kanafileele või kintsutükkidele kas jogurti- või keefirimarinaadi, aga see kord oli kuklas mee ja sinepi kooslus kummitama jäänud, ning isutas just magusvürtsika glasuuriga liha järgi. Sinep võiks kindlasti olla mõni tervete seemnetega isend. Peale selle, et neid täpikesi on ilus marinaadis ja lihal vaadata, annavad need grillilt tulnuna ka süües lisamaitset, kui tavaline nn sile sinep oleks põhiliselt ainult marinaadile kaasa aidanud.
Ideaalne oleks kana eelmisel õhtul marinaadi panna, kuid kui on kiire, piisab ka mõnest tunnist. Kui teed marinaadi samal päeval, siis jäta liha toatemperatuurile maitsestuma. Kui aga kana on saanud üleöö külmkapis marinaadis seista, siis tõsta ta alles tunnike enne grillile minekut toatemperatuurile. Nii ei ole temperatuurivahetus liiga järsk, liha küpseb keskelt ühtlasemalt ning lõpptulemus jääb mahlasem.
Sinepi-meemarinaadis kana
1 kg kanafileed
2 sl mett
2 sl heledat ehk light sojakastet
2 sl teralist sinepit
1 apelsini riivitud koor ja mahl
kimp sibulapealseid
musta pipart
soovi korral soola
Tükelda kanafilee keskmisteks šaslõkimõõtu tükkideks. Sega mesi sojaga ühtlaseks. Lisa sinep, apelsinikoor- ja mahl ning hakitud sibulapealsed. Keeruta peale veel ohtralt musta pipart ning pane lihatükid marinaadi. Mudi kätega marinaadi liha sisse, et kõik tükid saaksid ilusasti kaetud ning kata kauss kuni grillimiseni kaanega. Minu jaoks annab soja juba piisava soolasuse, kuid kui soovid, võid vahetult enne grillimist kanale natuke ka soola lisada.
Grilli tükid valmis, vahete-vahel allesjäänud marinaadiga neid pealt pintseldades. Nii moodustub liha pinnale mõnus magus-vürtsikas glasuur.
Serveeri meelepärasega, näiteks värske salati või grillköögiviljadega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar