18.7.15

Köögiviljadega munavalge-ahjuomlett



Kui kappi on jäänud ohtralt munavalgeid, näiteks pärast brüleekreemi tegu, siis on õige aeg ahju visata üks kohev omlett. Pannil olen omletivalmistamises ikka veel algaja ja pean häbiga tunnistama, et kolmandik kordadest, kui tahan omletti teha, jõuab lauale munapuder. Ja ega ma gaasipliidi liiga võimast leeki eluaeg ka süüdistada saa, mis keeramata omletil ei lase läbi hüübida, enne kui põhi kõrbema läheb. Eks on asi ikka pigem kokas. Oeh... 

Ahjuomletid see-eest tulevad mul päris ilusad välja, ja täiesti munapudru-kriisivabalt. :D Seekord siis lihavaba ja köögiviljavärviline. 




Köögiviljadega munavalge-ahjuomlett


  • 6 munavalget
  • 2 dl hapukoort
  • 100 g riivjuustu
  • 1 suur või 2 väiksemat paprikat
  • 200 g külmutatud herneid
  • 1 suur sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • õli praadimiseks
  • 2 lihatomatit
  • tüümiani

Prae pannil sibul kuldseks. Klopi munavalged heledaks, lisa hapukoor ja maitsesta soola-pipraga. Lisa segule ka sibul, hakitud küüslauk, tükeldatud paprika, herned ja 75 g riivjuustu. 


Balti Jaama turu ilusad paprikad

Vala segu ahjuvormi ning kata paksude tomativiilude ning ülejäänud riivjuustuga. Raputa peale tüümiani, keeruta tomatitele veel musta pipart ning küpseta omletti 180 kraadi juures umbes 20-25 minutit, kuni muna on hüübinud ning juust kuldne. 

Serveeri soojalt, Peppersi aegumatult hea muusikaga




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar