6.7.15

Pehmed kõrvitsa-kaerahelbeküpsised


Selle retsepti järgi saad mõnusad pehmed muna- ja võivabad küpsised. Parajalt tervislikud ka, oma täisterade, banaanide ja kõrvitsatega. Šokolaadi soovitan ka kindlasti lisada, see tegi küpsised veel eriti hõrguks!


Kõrvitsamaitset valmis küpsistes tunda ei jäänud, aga tekstuurilt jäid nad mahlasemad kui need kahe koostisosa kaeraküpsised. Nii et kel veel kõrvits toanurgas eelmisest aastast seismas või sügavkülmas karp kuldkollast püreed head retsepti ootamas, soovitan järgi proovida!


Kõrvitsa-kaerahelbeküpsised



Kõrvitsa-kaerahelbeküpsised

1 ahjuplaaditäis ehk u 20 küpsist

  • 2 dl kõrvitsapüreed
  • 135 g banaanipüreed (2 väikest või 1 suur banaan)
  • 50 g suhkrut
  • 60 g  täistera nisujahu
  • 100 g kaerahelbeid
  • kokku 1 tl vürtse: kaneeli, ingverit ja muskaatpähklit
  • 50 g tumedat 70% šokolaadi

Purusta banaanid kahvliga ning haki šokolaad. Sega kõik ained, lisades maitse järgi vürtse ning lase üks kümmekond minutit segul seista. Nii paisuvad kaerahelbed ja jahu ning tainas tuleb tihkem. Minule meeldivad pigem vürtsikad küpsised, nii et mina end kaneeli- ja ingveripurke taignakausi kohal raputades tagasi ei hoia. Vormi pätsid ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures u 25 minutit, kuni pätsid on tahenenud ja pealt helepruunid. Lase restil jahtuda.


Küpsiseampsu kõrvale suvepärastlõuna laiska rütmi ka.


Kõrvitsa-kaerahelbeküpsised



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar