20.1.16

Kinoa-spinatipätsid


Jaanuarikespaikne mandumine. Tundub, et elu läheb joostes mööda ja mina püüan ka sammu pidada, aga... Peavad jalad vastu? Kuigi väljas on ilus valge ja võiks ju rahulikult seda vaikust ning lund nautida, ei anna miski ikka rahu. Ikka on vaja midagi uut, muud, põnevat. Püsimatu hing paigalolekut ei kannata. 


Kui mitte mujale, siis vähemalt taldrikusse saab päikest ka eesti talves tuua. Just praegu on õige aeg oma eksootiliste puuviljade isu täis süüa, et suvel saaks kohalikele fruktidele keskenduda. Granaatõunad on oma parimas vormis ning tsitrused mahlased ning magusad. Sidrunid on nii head, et vahel söön neid pea niisama! Ja ka sidrunikoogid on minu viimase aja lemmikud. Värske ja mahlane. Mida veel tahta? Ning kuigi apelsinihooaeg hakkab vaikselt juba üle minema, siis pomelid on ikka veel magusmaitsvad ning pea igas väiksemaski poekeses võib neid (ei tea küll miks) kahekordselt kiletatud-pakitud helekollaseid vilju näha. Mina kui õnnetu mandariiniallergik saan küll oma tsitrusedoosi kätte! 





Kui tavaliselt olen kinoad lisanud soojalt salatitesse, siis uue võimalusena saab teda väga edukalt ka lihavabades kotlettides kasutada. Sel korral kaaslaseks spinat ning ülemere vürtsid. Sidrun ja tšilli koos vähekese kaneeliga annavad pätsikestele sügavama maitse, mis sobivad hästi kinoa ja spinati värskeid suviseid maitseid talvisemaks ja tummisemaks muutma. 




Kinoa-spinatipätsid

  • 200 g spinatit
  • 2 dl kinoad
  • 4 dl vett
  • 3 muna
  • 1 küüs küüslaku
  • veerandi sidruni mahl
  • 0,5 tl jahvatatud koriandrit
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • terake kaneeli
  • näpuotsatäis tšillihelbeid (soovi korral)
  • soola
  • pipart
  • praadimiseks õli

Loputa kinoa korralikult voolava vee all ning keeda vastavalt pakil toodud juhistele soolaga maitsestatud vees pehmeks. Selleks peaks vaja minema 1 osa kinoad ja 2 osa vett. Nõruta ning lase jahtuda. Kuumuta spinatit minutike pannil, kuni lehed vajuvad kokku. Pigista kuivaks ja haki peenelt. Kui kasutad külmutatud spinatit, lase sel sulada ning kuumuta üleliigne vesi välja. 




Koori ja haki küüslauk peenelt. Klopi munad kausis lahti ning lisa küüslauk, spinat, kinoa ning maitsesta sidrunimahla, koriandri, vürtsköömnete, kaneeli, tšilli, soola ja pipraga. Vormi märgade kätega pätsikesed ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldseks. Serveeri värske salatiga. 


Muusikat ka! Jazzilainelt. José James ja "Come To My Door"






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar