19.3.16

Vegan porgandi-banaani odrajahukook


Kevad! Lähenemas täiesti arvestatavate sammudega! Lilledel ninad mullast väljas ja lompidel enam jääd katki hüpata ei saa. Puhas plärts. Veel märk kevadest: linnud suutsid täna hommikul kell 5 mu üles ajada! Esimest korda oli tore. Loodetavasti ei saa see igaöiseks mureks rõõmuks. Linnulaul võiks ja peaks ikka heade asjade kategooriasse jääma. 




Porgandikook sattus sel korral vegan ja nisuvaba. Kes gluteenivabadust taga ajab, võib odrajahu asendada näiteks riisijahuga või 50/50 riisi- ja maisijahuga. Sisult sai kook tänu porgandimahlale ja banaanile tummine ning brownie-laadse tekstuuriga. Porgandimahla, muide, müüakse Rimis tihti hea hinnaga. Koogi kaunistasin värviks ja särtsuks porganditräpsudega, kuna ma liiga suur glasuuride fänn ei ole ja muidu pruun kook on nagu, ...pruun kook. Nii on igal juhul lõbusam. Üks mu tuttav aga kommenteeris, et oleks nagu karvane kook. Oeh.




Porgandi-banaani odrajahukook

20-cm vorm
  • 2 üleküpsenud keskmist banaani
  • 150 g odrajahu
  • 40 g mahedamaitselist, nt rapsiõli
  • 50 g porgandimahla
  • 2 sl fariinsuhkrut
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
  • näpuotsatäis soola
  • 1 keskmine porgand

Püreesta banaanid ning sega juurde õli ja porgandimahl. Maitsesta suhkru, soola, vanilje ning muskaatpähkliga. Viimasena sega sisse jahu. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20-cm diameetriga lahtikäivasse vormi. Riivi peale porgand ning küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda ning serveeri kas leigelt või jahtunult. 


Kevde toob lähemale ka Hindi Zahra oma looga "Beautiful Tango"





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar