16.5.16

Kapsa-karulauguvorm


Kevad! Veel ei ole karulauguhooaeg läbi, nii et kel rohelistest pestodest ja omlettidest küllalt, neil soovitan proovida karulauku kapsaga vormiroaks küpsetada. Põhimõtteliselt on tegu põhjata kapsapirukaga. Pirukavormis pirukapõhjata vorm. Pihtas põhjas, põhjapanevalt hea. 






Ah, tulbid tulbid.  On ju nii ilus, kui lilled on laual! Kevadeti napsan ikka mõne õie ka ettejuhtuvatest tulbipeenardest (ikka perenaise loaga). Süda küll veidi valutab, kuna mullas õitseks lilleke ju kauem. Samas tundub mulle, et need paar õit värvikildu toovad minu koju nii palju helgust ja ilu ning saavad vastu nii palju tähelepanu ning hoolt (tõsi küll, selle sama inimese käest, kes kaktuseid suretab), et see õigustab end. Küll saavad need mitmed-kümned peenrale alles jäänud tulbid ka ilma oma paari suguvenna-õeta hakkama. 





Sarnast põhjata kapsapirukat hakkas aastaid tagasi tegema mu õde ning see oli päris pikalt isegi tema nn firmaroog. Kui kunagi õega koos elasime ja ootamatud külalised tulid, olid põhilised asjad mis lauale jõudsid just põhjata kapsapirukas ja selle kõrvale karask. Pirukas mõnusalt juustune ning karask värske, pehme, soe ja seemnetest-ürtidest pungil. 


Esimesi kordi sai pirukas külmkapijääkidest kokku klopsitud, aga välja tuli nii hea, et kogused said aastatega paika timmitud ning nüüd on Ohtra Juustuga Kapsapirukas lemmikretseptide seas oma vankumatu koha kinnitanud. Siin pirukas sekundeerib kapsale vitamiinipomm karulauk. Kui rusikas silmaauku.





Kapsa-karulauguvorm

26-cm pirukavorm

  • 1 kg valget peakapsast
  • 100 g karulauku
  • 4 suurt muna
  • 1 klaas piima
  • 200 g juustu
  • soola
  • pipart

Haki kapsas u 2x2 cm tükkideks ning keeda peaaegu pehmeks. Maitsesta kindlasti keeduvesi soolaga. Nõruta ja jäta kapsas ootele. Haki karulauk ja riivi juust. Klopi kausis lahti munad ning sega piima ja umbes kolmveerandi riivjuustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Sega veidi jahtunud kapsas karulaugu ja munapiimaga. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi ning raputa peale ülejäänud juust. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit, kuni juust on sulanud ja munasegu hüübinud. Lase veidi jahtuda ning serveeri leigelt.


Laulu ka. Bebe & "Cocaine"




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar