Hommikust sööme me ju iga päev, seega ei saa ka kunagi liiga palju häid hommikusöögiretsepte olla. Kuna mina olen varajastel tundidel magusalainel, katsetan tihti erinevate põnevate müsliretseptidega. Kui kõige klassikalisem röstitud kaerahelvestega müslile sooviks vaheldust, soovitan mõni päev proovida munavalgega suuretükilisemat müslit teha, miks mitte näiteks šokolaadiga. Teine mõnus retsept, mille järgi samuti mitmeid kordi müslit teinud olen, on orandžiiträpsuline porgandimüsli. Kel aga kaerahelbed üldse üle viskavad, võivad vahelduseks näiteks rukkhelvestest müslit teha!
Seemnemüsli
- 400 g täistera kaerahelbeid
- 50 g päevalilleseemneid
- 50 g linaseemneid
- 50 g mooniseemneid
- 1 dl õuna- või muud naturaalset haput mahla
- 2-3 suurt sl mett
Kuumuta mahl peaaegu keemiseni, võta tulelt ning lahusta mesi vedelikus. Sega seemned, helbed ja vedelik omavahel ning jäta toatemperatuurile umbes pooleks tunniks paisuma. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning rösti 170 kraadi juures umbes 45 minutit, kuni müsli on krõbe. Sega paar korda helbeid küpsemise ajal äärte poolt keskele, et kõik helbed ühtlaselt kuuma saaksid. Lase plaadil jahtuda ning hoia kuivas õhukindlas purgis.
Mõnusa hommiku aitab käima saada Tom Waitsi "All the World Is Green".
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar