1.6.16

Vürtsikad seenepallid


Hurraa! Suvi on viimaks käes! Loodetavasti ei jäta päike meid veel niipea ja mõnusat sooja jätkub paljudeks piknikuteks ja grillpidudeks ja õues raamatuga vedelemisteks ja õhtusteks sumedateks jooksuringideks ja varajasteks kristallselgeteks hommikuteks ja ja... Kuigi, eks ju Murphyt peab ka uskuma ja skeptiline eestlane olema. Ega tali taeva jää. Mida lähemale pööripäev tuleb, seda ilmselgemaks (ai mis hea väljend siinkohal kasutamiseks) olukord muutub. Ehk, nagu üks mu tuttav Facebookis märkis: 

Funny how the Estonian weather gods are saving all their rain for jaanipäev.

Ei taha nüüd küll midagi ära sõnuda, aga igaks juhuks peaks võib-olla ka tubaste praeahjugrilli toitude peale mõtlema hakkama...

Seniks-kuniks aga päike taevas sirab ja toomingad õitsvad ja tsirgud siristavad, tuleks kasutada juhust ja mõni tore piknik korraldada! Korvi võiks kindlasti muu hea-parema kõrval ka ühed vürtsikad seenepallid valmis meisterdada. Taimsed pallikesed on mahlased ning mõnusad ka ilma dippkastmeta ning kui liha järgi kuuma ilmaga eriti ei isuta, siis need ampsud on täpselt rusikas silmaauku. 








Vürtsikad seenepallid

näksiks u 6 piknikulisele
  • 300 g šampinjone
  • 50 g päevalilleseemneid
  • ca 8-10 päikesekuivatatud tomatit 
  • kena kimp värsket tilli
  • 3 sl täistera rukkijahu
  • 1 sl teryaki kastet
  • 1 sl heledat (light) sojakastet
  • maitse järgi tšillihelbeid

Haki päikesekuivatatud tomatid ning sega päevalilleseemnete, teryaki ja sojaga. Jäta seemnesegu pooleks tunniks seisma. Sel ajal puhasta sampinjonid ning haki till. Blenderda seened, seemnesegu ning till püreeks. Kui segu on liiga paks, lisa 1-2 sl vett. Sega sisse rukkijahu, maitsesta tsillihelvestega ning jäta seenesegu pooleks tunniks toatemperatuurile seima, et jahu saaks paisuda. Vormi väikesed pallikesed ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25-30 minutit, kuni pallikesed on pealt krõbedad. Serveeri piknikul või näksilaual tikusuupistetena leigelt või jahtunult - igati on hea.  


Ei tea miks, aga kevad oma kõige uue ja värskega toob ootamatuid nostalgianoote. Pink Floyd & "Wish You Were Here".



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar