6.6.17

Hapukoore-ingveritäidisega rabarberikook


Kevad! Viimaks on õues soe ning päikesefaktor päevakreemis õigustab enda olemasolu. Hurraa ja juhhei! Kindasse tuligi eile auk, viimane aeg nad parematele jahimaadele saata. (Kirjutasin alguses kogemata jahumaa - mis ilus sõna!)


Muretaigna rabarberikook



Rabarberid on kindlasti juba kõigis aianurkades (või turulettidel) vohamas ning üks kiire väike kook ahju visata tundub ainuõige mõte!


Siin koogis on täidis saanud mõnusa hapuka nüansi ingverist ning koogipõhi on gluteenivaba kaera- ja riisijahuga. (Siis kui kasutad gluteenivabu jahusid - mis samast veskist on tulnud, kui teised viljad, neis võib väikeses koguses gluteeni ikkagi sees olla.) Kui tahad 26-cm vormi kooki teha, korruta põhjaained kahega ning täidis kolmega. Nende kogustega saad suhteliselt õhukese hõrgu koogi, milega täpselt paras pärast lõunat päikese käes maiustada.


Hapukoore rabarberikook

Hapukoore-ingveritäidisega rabarberikook

20-cm vorm

Gluteenivaba põhi:
  • 40 g kaerajahu
  • 60 g riisijahu
  • 20 g suhkrut
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • tilk vaniljekaunapastat või 0,5 tl vaniljesuhkrut
  • 30 g võid
  • 0,5 muna
  • veidi hapukoort
Täidis:
  • 100 g hapukoort
  • 1,5 muna
  • 25 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • poole pöidla pikkune jupp riivitud ingverit
  • 1 rabarberivars

Sega kuivained omavahel, lisa toasoe või ning sega kätega puruks. Lisa pool ühest lahtiklopitud munast (ülejäänud muna kasuta täidises) ja natuke hapukoort, et tainas kokku hakkaks, ning mätsi tainaks. Vormi tainast lapik pall, mässi kilesse ning pane külmkappi pooleks tunniks tahenema.


Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Sega täidiseained omavahel ning vala põhjale. Lõika koogile peale rabarber ning küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni täidis on hüübinud. Serveeri leigelt või jahtunult.


Rabarberikook muretaignal

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar