27.2.18

Tatrajahust ahjupannkook köögiviljadega


On vist kahte tüüpi pannkoogitegijaid. Need, kes igal pühapäeval malbe näoga vispli ja jahukoti välja otsivad ning need, kelle menüüsse pannkoogid pigem pooljuhuslikult tooraine olemasolul jõuavad. Mina kuulun kindlasti just teise kategooriasse. :D Ei mäleta, millal viimati oleksin pannkoogiteo lihtsalt selle pärast ette võtnud, et tuli pannukate isu. Tavaliselt on ikka nii, et kas on keefiri lõpp kurvalt kapis ootamas või piim veidi liiga kaua riiulil seisnud..



Augustikuus ei tule minu köögis pannkoogihommikuid tihemini ette selle pärast, et sumedad suveööd ning kastemärjad varajased päikesekiired veaksid mõtte nostalgiliste küpsetuslõhnade radadele. Lihtsalt kui õues jälle suvelõpu tihe külaline augustiäike on, otsustab tavaliselt ka külmkapis olev piimaline end uues kuues näidata ning mida veel hapuks läinud pakisisuga teha, kui ta otsemat teed pannkoogipannile kupatada. Oeh jah...


Ka see ahjupannkook sai kunagi esimest korda kokku segatud just sarnastel asjaoludel. Retseptivaramusse jäi ta aga püsima, sest tatra mahe maitse vähe vaeva nõudvas küpsetises sai kiiresti lemmikuks. Eriti tore on ahjupannkoogi tegemise juures see, et pliidi ääres seismine (ning terve päev pannkoogiaroomid juustes ringi käimine) jääb ära. Ning täidise (koos ohtra juustuga, otse loomulikult) saab juba kohe tainasse segada. Nii et vaevaks jääb ainult vorm lauale tõsta ning heal maitsta lasta. Ja kes usina kokaga samal ajal ei tõusnud, siis selleks ajaks kui pannkook valmis on, on ka ilmselt suurimad unimütsid köögist tulevate lõhnade peale laua taha laekunud. ;) 


Täidise osas lase oma kujutlusvõimel (ja külmkapi sisul) lennata! Hästi sobivad siia ka näiteks singi- või vorstitükid, toores hakitud sibul (lisab krõmpsu ja ei ole üldse viha, soovitan proovida!), poolitatud kirsstomatid, kõiksugu ürdid ning erinevad juustud. Kes aga magusat ahjupannkooki soovib, lisagu näiteks tainasse peoga marju ning veidi suhkrut. Magusa koogi võiks serveerimisel tuhksuhkruga veel üle puistada või talle mett peale niristada. 




Ahjupannkook köögiviljade ja juustuga

neljale
  • 500 ml piima või hapupiima
  • 125 g tatrajahu
  • 4 suurt muna
  • 2 tl soola
  • 2-3 sl õli
  • pool paprikat
  • 1 porgand
  • 100 g juustu
  • rohelist sibulat või porrut
  • veidi musta pipart


Eelsoojenda ahi 175 kraadini. Löö munad kaussi, lisa piim, jahu, õli ja sool ning lase korra miksriga läbi, et tainas ühtlaseks saada. Kui vispeldad käsitsi, siis klopi munad enne teiste ainete lisamist piimaga lahti. Haki paprika ning porru või sibul, riivi juust ja porgand. Lisa pool juustust ning köögiviljad taignale ning vala küpsetuspaberiga kaetud vormi. Puista peale ülejäänud juust, keeruta veidi pipart ja küpseta keskmisel siinil umbes 25 minutit, kuni pannkook on hüübinud. Serveeri soojalt, näiteks koos törtsu hapukoorega.


Kõrvailuks Superpoze ja nende "The Island Sound".





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar