2.1.19

Sibularoosidega quiche


Vahvat särisevat maitseküllast naeru täis uut aastaringi kõigile!


Kuigi kuusk on toas, siis köök on veel sügisvärvides - laual punapõsksed õunad, riiulil ootamas väike kõrvits ja ilus vanik Peipsiääre pisarakiskujaid pliidi kõrval rippumas. Just need kodumaised sibulad said aasta esimesse pirukasse pistetud, seltsiks mure briti juust ja ürdid. Pirukapõhi on gluteenivaba, riisi- ja maisijahust, nii et sobib kenasti ka neile, kes nisu oma taldrikusse mis iganes põhjustel ei soovi. 


Kuigi loomulikult sobivad pirukasse kõik juustud, mis parajasti külmkapis ootel on, siis soovitan proovida siin muredaid briti juuste, kas valget Stiltonit või näiteks Wensleydale'i. Kodumaiste juustude letist ma nendele sarnase tekstuuriga juuste veel leidnud pole, aga kui keegi oskab midagi vihjata, siis olen suur kõrv (ja entusiastlik uute juustude degusteerija)! :)


Kui soovid, et sibularoosid veel paremini näha oleksid, võta täidise jaoks veidi vähem piima, nii et sibularõngaste ääred täidisest napilt välja jääksid.




Sibulapirukas

28-cm pirukavorm

Gluteenivaba taignapõhi:
  • 90 g maisijahu
  • 80 g riisijahu
  • 80 g võid
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
  • vajadusel umbes 1 sl vett
Täidis:
  • umbes 7-8 väiksemat sibulat
  • 3 muna
  • 2 dl piima
  • 200 g muredat juustu
  • 1 tl soola
  • 2 tl meelepäraseid ürte, kas nt tüümiani või ürdisegu
  • musta pipart

Surista blendris jahud soola, küpsetuspulbri ja külmade võitükkidega puruks. Lisa muna ja sega läbi. Lisa vajadusel veidi vett ja mätsi taignapalliks. Suru tainas 28-cm pirukavormi põhja ja äärtesse ning pane külmkappi ootele, kuniks täidise valmistad. 

Koori sibulad ning lõika ristipidi kas pooleks või kolmeks, olenevalt kui suured sibulad sul on. Viilude paksus / kõrgus võiks jääda umbes 1,5 cm kanti. Klopi munad piima, soola, 1 tl ürtide ning 100 g murendatud juustuga läbi. Lao sibularoosid pirukapõhjale, vala peale täidis ning kõige peale murenda ülejäänud juust, puista teine tl kuivatatud ürte ning keeruta paar keerdu musta pipart. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt helekuldne. Serveeri kas soojalt, leigelt või jahtunult - pirukas on igatpidi hea. 


Kõrvailuks José Gonzalese "This Is How We Walk On The Moon".






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar