27.05.15

Ahjus küpsetatud beebiforell


Tallinna kesklinnas on juba mõnda aega olnud avatud kauplus Talu&Deli, kus on lisaks mahetoodetele ka kulinaarialett ning ilus liha-kalavalik. Samuti tegutseb seal kõrval Talu&Deli natuke sööklastiilis kohvik-restoran, peamiselt vist lõunapakkumistele orienteeritud. Hetkel tundub kohvikupool pigem vähekülastatud olevat ja ma ise seal veel söömas ei ole jõudnud käia.


Juba esimesel korral, kui ma seal käisin, jäid mulle need ilusad kalakesed silma. Sel päeval ei näinud mu päevaplaan aga ette võimalust kala kotis ringi joosta, nii et nad jäid targu minust sinna. Ja teisel korral neid ei olnud. Müüja ütles ka, et uimelistel on hea minek, nii et tuleb kiiresti tegutseda. 


Tavaliselt eelistan kalad ise maitsestada. Seal oli ainult marinaadis kala, aga kuna mulle reklaamiti, et Talu&Deli prantsuse kokk on kõik marinaadid ise teinud, tundus tore ka kellegi teise loomingut vahelduseks mekkida.   


Nii et kolmandal korral läkski õnneks ja kaks tilli-mädarõikamarinaadis beebiforelli tulid minuga koju.







Beebiforell porruga

3-4 sööjale
  • 2 marinaadis beebiforelli
  • 1 porru
  • pool sidrunit
  • soola
  • pipart



Pese ja viiluta porru. Laota ratastena küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning maitsesta soola ja pipraga. Õli ei ole vaja panna, sest kalad annavad rasvainet välja. Pese ja viiluta sidrun. Pane pooled viilud porru peale, pooled pane taldrikuäärtele, et sööjad saaksid soovi korral ise kalale sidrunimahla peale niristada. Kuivata kalad õrnalt majapidamispaberiga üleliigsest marinaadist ning aseta porrutekile. Küpseta 170 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni liha lööb luudelt lahti. Kontrolli küpsust kahvliga. Ära kindlasti kala liga kauaks ahju unusta, muidu saad kuiva õhtusöögi.







Serveeri näiteks riisi või erinevate salatitega. Meil oli laual kodujuustusalat (kodujuust segatud mungoa idude ning sidrunipipraga) ning värske salat virsikutega (frillice, pikk kurk, konservvirsik, vinegrettkaste). 


Lauluks kuula kõrvale head tuju tekitavat funkyt rütmi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar