30.6.15

Avokaado-lumekrabisalat


Tunnistan ausalt, ma olen end heade kodutoitudega natuke ära hellitanud. Ka lõunasööki kipun päris tihti tööle kodust kaasa võtma, selle asemel, et mõnes kesklinna restoranis ülehinnatud ning maitsetut päevapraadi vingus näoga süüa. :D


Tõesti, kui õues on külm ja tuul, siis soojad tummised leemed on vägagi teretulnud ning õnneks on vanalinnas häid lõunasupikohti jalaga segada. Kui aga suppi ei taha ja prae järgi ka ei isuta, siis salativalikuid lõunapakkumistest pahatihti ei leia. Ja à la carte'i iga päev söömas käia mõjuks ilmselt rahakotile ka pigem halvasti...




Nii et lõunasalat kodust kaasa! :) 


Värsked segasalatid on minu tihedad kevad-suvised lõunasöögikompanjoonid. Hommikul võtab ainete karpi kihiti viskamine aega ainult mõned minutid, isegi läbi segama ei pea:  selleks ajaks kui karbilt kaane võtan, on salat end ise läbi seganud (jah, pidin jälle natuke jooksma, et õigeks ajaks jõuda). Samuti jõuab salat nende paari tunniga mõnusalt läbi maitsestuda.




Avokaado-lumekrabisalat

ühele näljasele
  • 1 avokaado
  • kaks peotäit jääsalatit 
  • 5-6 kirsstomatit
  • 75 g lumekrabi (kus koostises surimit ikka üle 50%)
  • soola
  • (sidruni/laimi)pipart
  • palsamiäädikat
  • värsket või kuivatatud basiilikut (minul no ei võta see taim potis vedu...)

Pese ja kuivata jääsalat, rebi karpi. Lisa tükeldatud avokaado, poolitatud kirsstomatid ning rebi juurde ka lumekrabi. Maitsesta soola, (sidruni/laimi)pipra, basiiliku ja palsamiäädikaga. Kui kasutad head valmis avokaadot, pole siia salatisse õli vaja kastmeks lisada: avokaado moodustab salatile ise kreemja kastme. 


Karbile kaas peale, jakk selga, päikeseprillid ette (sest suvel lihtsalt peab õues ilus ilm olema) ja ruttu tööle! Kui kiiret ei ole, siis võid lihtsalt reipal sammul astuda, et ikka kõik karbis korralikult läbi seguneks. ;) 

Et jalaast hoogne oleks, kuula head muusikat ka!  


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar