20.06.15

Pasha korbikesed


Kohe kui ma neid kohupiimakorpe nägin, teadsin, et tahan retsepti ka ise järgi proovida! Piimatooteid tarbin nagu noorvasikas ning ka kõik kohupiimatoidud saavad minult tavaliselt kõrgeimad punktid. Üks mu lemmikkooke ongi vanakooli kohupiimakook: mida õhemal liivataignal ning paksema kohupiimakihiga (loomulikult rosinatega), seda parem! Ka tuuletaskud kohupiimakreemiga, sotšnikud ning suvine lapsepõlvelemmik - roosa kohupiim ehk kohupiimapasta punaste sõstardega toovad minu näole alati naeratuse. :)


Korpidega on mul suhted nii ja naa: tavaliselt on nendes saia liiga palju ning täidist liiga vähe. Barankakorpides aga tundub, et saab just õige põhja-katte suhte kätte. Et retsept natuke põnevam oleks, tegin korbikestele (just -kestele, sest nad on nii väikesed ja armsad!) pashamaitselise täidise. On ju täiesti loomulik, et juunikuus tuleb pashaisu, nii nagu suvisele grillile võivad lennata verivorstid ning septembris võib vastlakuklite tegu ette tulla. 


Pasha korbikesed

35 korbikest

  • 35 väikest barankat
  • 200 g pakikohupiima
  • 2 sl suhkrut
  • 1 muna
  • 6 kuivatatud aprikoosi
  • 1 tl apelsini riivitud koort
  • 1 tl sidrunimahla
  • külma vett



Pane barankad külma vette umbes 20 minutiks likku. Raputa kuivaks ning lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Haki aprikoosid ning riivi apelsinikoor. Sega kõik täidiseained omavahel ning jaota täidis barankadele. Alguses liiga kõrged tunduvad kuhjad vajuvad küpsedes ilusasti barankade aukudesse. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit, kuni täidis on küps.




Korbikesed said tõesti maitsvad, ja ka täiesti aktsepteeritava põhi vs kohupiim suhtega. Väikeseid ampse on hea näpu vahelt süüa ning ka lastele meeldivad nad väga - ideaalne koogi-küpsise-saiakese vahepealne maius, mida näiteks teelaual serveerida.



Kaunist filmiklassikat klaveriklahvidelt ka!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar