23.6.15

Piparmündisiirup


Mida teha aianurgas vaikselt metsa mõõtmeid võtva piparmündimetsaga, kui juba tee jaoks kuivama on piisavalt pandud? Ikka piparmündisiirupit! Ilus heleroheline siirup on imehea näiteks erinevate magustoitude ja kokteilide valmistamiseks. 

Suvi ja mojitod? Loomulikult käivad need kokku! Ning mündisiirupiga läheb valmistamine veel eriti nobedalt. Nii et aeda münti kitkuma! Retsept on lihtsamast lihtsam: keeda suhkrusiirup ning lase mündilehtedel seal piisavalt seista, et nad oma maitse ja värvi ära annaksid. 



Piparmündisiirup

  • 1 osa vett
  • 1 osa suhkrut
  • suur peotäis värskeid piparmündilehti
Pese ja haki piparmünt jämedalt. Kasuta nii varsi kui ka lehti. Mõõda potti samas koduses vett ja suhkrut. Kuumuta segu, kuni suhkur on sulanud. Lisa piparmündilehed ning lase üks veerandtunnike madalal kuumusel podiseda, et siirup pakseneks. Lülita pliit välja ning jäta lehed-varred pooltunnikeseks veel vedelikku kaane alla seisma. Kurna vedelik pudelitesse ning lase jahtuda. 



Peale mojitode sobib piparmündisiirup ka ideaalselt kuumade jookide sisse ning miks mitte isegi katsetada kastmetes-marinaadides? Samuti saab piparmündisiirupile mullivett lisades mõnusa jahutava limonaadi, mis kuumadel suvepäevadel kindlasti marjaks ära kulub. 

..Ja kui klaasike-tassike mündilõhnalist unistust on käes, pane mängima kaugeid rütme Ali Farka Tourélt


4 kommentaari:

  1. Aitäh retsepti eest! Otsisin internetiavarustest, mida värskest piparmündist teha ja sattusin selle postituse peale. Nüüd on siirup jahtumas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Nii tore kuulda, et sain abiks olla! :)

      Kustuta
  2. Veel palju-palju parema siirupi ja suve lõhnad talveks tuppa saab külmtöötlusega tehtud pipamündisiirupist.

    VastaKustuta