Mida teha aianurgas vaikselt metsa mõõtmeid võtva piparmündimetsaga, kui juba tee jaoks kuivama on piisavalt pandud? Ikka piparmündisiirupit! Ilus heleroheline siirup on imehea näiteks erinevate magustoitude ja kokteilide valmistamiseks.
Suvi ja mojitod? Loomulikult käivad need kokku! Ning mündisiirupiga läheb valmistamine veel eriti nobedalt. Nii et aeda münti kitkuma! Retsept on lihtsamast lihtsam: keeda suhkrusiirup ning lase mündilehtedel seal piisavalt seista, et nad oma maitse ja värvi ära annaksid.
Piparmündisiirup
- 1 osa vett
- 1 osa suhkrut
- suur peotäis värskeid piparmündilehti
..Ja kui klaasike-tassike mündilõhnalist unistust on käes, pane mängima kaugeid rütme Ali Farka Tourélt.
Aitäh retsepti eest! Otsisin internetiavarustest, mida värskest piparmündist teha ja sattusin selle postituse peale. Nüüd on siirup jahtumas.
VastaKustutaNii tore kuulda, et sain abiks olla! :)
KustutaVeel palju-palju parema siirupi ja suve lõhnad talveks tuppa saab külmtöötlusega tehtud pipamündisiirupist.
VastaKustutaKuidas seda tehakse?
Kustuta