Kuni grill kuumab, sobib eelroaks üks eriti mõnus värske ja värviline salat. Endale tuleb lubada ainult parimat, ning siin salatis kokku saavad eksootilised ilusad värvid ja maitsed just seda ongi. Aprikoosihooaeg on algamas ning need kuldsed viljad väärivad esiletõstmist, enne kui meie eestimaine marjahooaeg käima läheb. Veriapelsinirattad lisavad hapukust ja värvi ning kitsejuust sobib salatile krooniks kui valatult.
Kui soovid salatit eelroa asemel hoopis kergeks õhtusöögiks serveerida, suurenda ainete koguseid ning lisa lauale ka näiteks värsket ciabattat.
eelroog kahele
- kaks peotäit oblikalehti või muud meelepärast salatit
- 2 väikest veriapelsini + poole veriapelsini mahl
- 2 aprikoosi
- 50-75 g kitsejuustu
- kaunistuseks hernevõrseid
- 1 sl oliivõli
- musta pipart
Puista kahele taldrikule oblikalehed või muu salat. Koori ning lõika kaks apelsini ratasteks. Kastmeks pressi poole apelsini mahl ning sega oliivõliga. Kuna juust on juba soolane, pole kastmesse soola vaja lisada. See ainult peidaks juba täiuslikke puhtaid maitseid. Lõika aprikoosid viiludeks ja säti koos apelsiniratastega taldrikutele. Murenda peale kitsejuust, nirista salat kastmega üle ning keeruta peale musta piprt. Kaunista näiteks hernevõrsetega.
Head isu! Ja kas sealt sütelt juba on tulemas midagi?
Kõrvale kuula jällegi küll raadiopoppi, aga grill-tsilliga niivõrd hästi sobivat laulu.
Kõrvale kuula jällegi küll raadiopoppi, aga grill-tsilliga niivõrd hästi sobivat laulu.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar