8.6.15

Verev oblikasupp


Kui oblikatest muud välja võluda ei ole mahti, siis üks kevadine ja nostalgiline supp on kindla peale minek. Kuigi minu peres ei ole just oblikasuppi tihti tehtud, olen siit-sealt ikka seda maitsnud. Ja ikka on tegu sarnase retsepti järgi tehtud hapu maitsega supiga, kus leemes ujuvad kruubid ning krooniks kausil keedumuna ja maitseroheline. See üks ja õige supp, nii nagu seljanka või hernesupi peale mõeldes tuleb inimestel silme ette tavaliselt ikka sama kaader.


Seekord segasin aga kokku kaks retsepti: prantsusepärase kreemja tanguvaba oblikasupi ning meile tuntud supi oma. Prantsusmaal tehakse tavaliselt lihtsalt koorene leem oblikalehtedega, mida paksendatakse munakollase ning crème fraîche'i seguga, ja kuhu vahel lisatakse ka jahu. Mina kasutasin aga vana head toorjuustu, et supp kooreseks saada. Eesti poolt võtsin aga serveeringu, keedumuna ning murulauguga. Kokku tuli väga maitsev, vitamiinirikas ning kerge suvine supp, vahvalt roosa pealekauba, kuna kasutasin verevat oblikat. 




Verev oblikasupp

kahele
  • suur kimp (või üks pott) verevat oblikat
  • 4 dl vett
  • 1 suurem või 2 väiksemat sibulat
  • praadimiseks võid
  • 50 g maitsestamata toorjuustu
  • soola
  • musta pipart
  • serveerimiseks keedumuna ja murulauku


Koori ja haki sibul. Kuumuta potipõhjas või ning prae sibul koos tera soolaga (et poti põhja ei hakkaks) klaasjaks. Lisa vesi ning kuumuta keemiseni. Pese ja haki oblikad ning lisa potti. Lase umbes viis minutit podiseda ning sega sisse ka toorjuust. Lase supil paar minutit pakseneda ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri hakitud keedumuna ja murulauguga.


Kevad kausis! Ja kõrvale sobib kiluvõiku ning Fleet Foxes nagu valatult.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar