14.07.15

Mahlane tikrikeeks


Rohelus aias hakkab meid vaikselt uueks saagihooajaks ette valmistama, ning viimane aeg on kapis-sahvris-sügavkülmas suurpuhastus teha, et ikka oleks kuhu nobedad korilasnäpud uusi karpe ja purke laduma saaksid hakata. Minul oli rõõm missugune, kui (sõna otseses mõttes) sügavaimast külmast ehk jääkapi kõige tagumisest taganurgast leidsin karbi tikreid, mis sinna eelmisel suvel talvisteks vitamiinipuuduspäevadeks pannud olin. Talv küll läbi, aga tikrid kuluvad iga hetk ju, hehee, marjaks ära! 

Selle retsepti järgi saad suure ja mahlase keeksi. Tikrite asemel võid ka muid marju kasutada, näiteks sõstrad-vaarikad-mustikad sobiksid kindlasti ka siia hästi.



Tikrikeeks


  • 4 muna
  • 250 g suhkrut
  • 150 g hapukoort
  • 200 ml ehk 180 g mahedamaitselist õli
  • 300 g jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 5 kardemonikupra uhmerdatud seemned
  • 250 g tikreid
  • 1 kuhjaga tl tärklist, kui marjad on sügavkülmast

Mikserda toasoojad munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa hapukoor ning õli ja mikserda uuesti läbi. Sega kuivained omavahel ning lisa õrnalt taignasse, ära üle sega! Viimasena lisa taignasse pooleks lõigatud tikrid. Kui kasutad külmutatud ja sulatatud tikreid, sega nad enne vähese tärklisega läbi, et nad tainast liiga niiskeks ei teeks. Vala keeksitainas küpsetuspaberiga kaetud või ohtra võiga määritud suuremasse keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 50-60 minutit, kuni keeks on kenasti kerkinud, kuldpruun ja kõige paksemasse kohta torgatud tikk tuleb puhtalt välja. 




Keeks on mahlane ja maitsev nii soojalt kui ka jahtunult. Kui kaua ta pehme püsib, ei oska öelda, sest liiga kauaks selle retsepti järgi tehtud keeksi ei ole kunagi jätkunud. ;)

Laulusoovituseks Cultsi Go Outside. Video on neil ikka üle võlli nali.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar