07.07.15

Riisipõhjal lõhe-suvikõrvitsaquiche


Ostsin riisihelbeid ja tegin putru ja no kohe üldse ei maitsenud... Täiest kahvatu lurr oli õige, kaua haudunud riisipudru kõrval. 

Aga mida muud toredat riisihelvestega peale hakata? Siit blogist sain idee, kuidas neid lahtise piruka põhjaks kasutada, ning täitsa töötas! Esimesel katsel tuli puder natuke liiga vedel ning ju vist ma ei lasknud põhjal piisavalt eelküpseda ka, nii et tulemus meenutas rohkem riisivormi, kui pirukat. Teisel korral aga toimis kõik nii, nagu eeldasin. Põhi sai õhem, krõbe ja maitsev. Ja riisihelbed said jälle heasse nimekirja. ;)




Riisipõhjal lõhe-suvikõrvitsaquiche


Põhjaks:
  • 100 g riisihelbeid
  • soola
  • 50 g tugevamaitselist juustu, nt parmesani
  • 1 muna
Täidiseks:
  • 200 g lõhefileed
  • 1 keskmine suvikõrvits
  • 2 dl piima
  • 2 muna
  • soola
  • pipart

Keeda riisihelvestest pakil olevate juhiste järgi pigem tihkem kui vedelam puder. Maitsesta soolaga ning lase jahtuda. Riivi juust ning klopi lahti muna. Sega kõik ained omavahel ning suru võitatud 26 cm pirukavormi põhja ja äärtele. Pane põhjale raskuseks peale spetsiaalsed küpsetusoad või küpsetuspaber ning kuivatatud herned/oad ja eelküpseta põhja 180 kraadi juures, 10 minutit koos raskusega ning 10-15 ilma, kuni pealne pind on tahenenud ja krõbe. Minul oli põhi ahjus kokku umbes 25 minutit. 



Samal ajal valmista täidis. Viiluta suvikõrvits ja kala. Klopi muna koos piimaga lahti ning maitsesta soola-pipraga. Kui põhi valmis, lao suvikõrvits lõheviiludega vaheldumisi vormi ning vala munapiimaga üle. Küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni täidis on hüübinud ning pirukas pealt kergelt kuldne.

Lase enne serveerimist natuke jahtuda ja taheneda, siis on pirukat kergem lõigata. 

Kõrvale kuula alati tuju heaks tegevat Feisti numbrilaulu. :)


Ja kui juhtub nagu minul, et põhjaputru sai siiski liiga palju, tee suure piruka juurde ka mõned väikesed!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar