10.09.15

Pistaatsiapaneeringus kanafilee


Ah, kui vaid iga päev saaks kooke küpsetada! Midagi nii rahustavat on selles vaatepildis, kui kausis saab läbipaistvast poolvedelast massist tugev ja valge vaht. Selles mõõtekannudesse kuivainete valamises ja seejärel topsi vastu valgust tõstes nentimises, et läks käe järgi täpselt õige kogus. Selles külmkapikõva muretaigna vormi surumises. Ja ikka käsitsi, ikka käsitsi. Ikka ise tuleb nii leivatainas segada kui ka keedutainas kloppida. Ja ei ole see taignasõtkumine midagi kergekaallastele, käelihased saavad oma vati ikka korralikult kätte. Kes teinud, see teab. Kes ei ole ja tahaks kiiret võrdlusmomenti, siis haaraku poeletilt pakk rõõska koort ja vaadaku, mitme minutiga kodus koore käsitsi vahtu saab. Ja kõik, kes pelmeenitainast on sõtkunud, võivad ilmselt kinnitada, et kui vaja, mõjub see vabalt viharavina. Kodune anger management ja oma individuaalne fight club. Ja kui pärast veel sööjate kiidusõnu kuuleb, siis on päev korda läinud.


Aga räägitavat, et vahel tuleb ka soolast sööki süüa. Näiteks kana. Näiteks pähklitega. Pistaatsiatega. Mahlane kana krõbedas pähklikattes? Pole paha, ütleb minu kõht. Ja nina. Ja silmad ka, kui sama joont jätkata. Kes kardab, et kanafilee võib pannil praadides kuiv jääda, siis pähkelturvises seda muret ei tohiks olla ja ka taine liha jääb õrn ja hea. Vihjena võin soovitada lahtiseid soolata juba kooritud pistaatsiapähkleid otsida Prisma kommide-pähklite letist.




Pistaatsiapaneeringus kanafilee

kahele
  • 1 u 250 g kanafilee
  • 60 g soolata pistaatsiapähkleid
  • peotäis värsket basiilikut
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl õli
  • 1 muna
  • soola
  • pipart
  • soovi korral näpuotsatäis tšillihelbeid

Lõika kanafilee ristipidi kaheks õhukeseks steigiks. Hõõru liha mõlemalt poolt soola ja pipraga sisse.

Purusta blendris pistaatsiapähklid, basiilik, sool, pipar, küüslauk ja õli ühtlaseks, mitte väga peeneks puruks ning vala taldrikule. Teises kausis klopi lahti muna.






Kasta mõlemad fileetükid kõigepealt munasegusse ning seejärel pähklipurusse. Suru nii palju puru liha külge, kui saad. Kuumuta kuiv pann ning prae kana kuldseks. Liiguta steike pannil nii vähe kui võimalik ning lase ühel poolel korralikult ära küpseda, enne kui külge keerad. Serveeri värske salatiga.


Muusikat ikka ka. Tänasesse Eestise sobiv Eddie Vedderi "Society"




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar