26.6.16

Rabarberimuffinid rukkijahuga




Eesti ilm on viimastel päevadel muutunud ühest äärmusest teise kiiremini kui Linnateatri piletid otsa saavad või kui Hulludel Päevadel vetsupaberijärjekorrad tekivad. 


Täna hommikul kell 5 näiteks säras päike ja päev sai alguse (või eilne pidu lõpu) karastusega Kalarannas. Sain ka lõpuks ujumishooaja 2016 avatud. :) Tundus, et terve päev tuleb mõnus ja soe suvine, kuna taevas ei olnud ei ühtki pilveriba ning kõrgust koguv päike küttis juba korralikult. 


5 a.m vaikelu enne tormi


Ja siis keskpäeva paiku otsustas taevas, et ta nüüd üritab maa peale sadada. Müristas ja välgud sähvisid nii tihedalt, et igaks juhuks võtsin isegi kõik elektroonika vooluvõrgust välja. Kui piim oleks laual olnud, oleks ilmselt õhtul saanud kama süüa. Oeh, kummikud jalga ja lompidesse hüppama? Leitsak ja padukas koos. Troopika.


Ja nüüd õhtul õue vaadates tundub, et suvi on jälle tagasi. Peab vist käekoti suurema vastu vahetama, et nii ujukad, päikeseprillid, vihmavari, kilekas ja kõik muu varustus ära mahuks - tundub, et iga päev võib kõike vaja minna...






Kui aga väljas pussnuge sajab, siis on õige aeg internetiavarustes ringi vaadata:

Eesti restod on lõpuks mõistuse pähe võtnud ning kraanivee pakkumine tõuseb jälle au sisse!

Tõestust, et viisakus tasub ära.

Jah, nad tõesti tegid selle ära - kolme sekundi pelmeenid.

& mõni kuulus ja kummaline tore fakt:

Hispaania keeles tähendab sõna esposas nii abikaasasid kui ka käeraudu. 

Tibud kasutavad oma vasakut silma, et toitu otsida ja oma paremat silma kiskjate märkamiseks.

Ja mitte nii tore, aga ka fakt: Rootsi teeb surnutest jänestest biokütust. Ee, okei?

Iga päev targemaks...


Siin aga ühed rabarberimuffinid, sel korral rukkijahuga. Rukist kasutan ma küpsetistes-muffinites päris palju, näiteks siin õunamuffinites, mil peal ka krõbe kaerahelbekate. Annab mõnusa mureda tekstuuri ning on nisust ka tervislikum. Samas, kuna rukis sisaldab gluteeni, seob ta tainast kenasti.





Rabarberimuffinid rukkijahuga

15 tk
  • 230 g täistera rukkijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 130 g rafineerimata roosuhkrut
  • 2 muna
  • 75 g võid
  • 100 g maitsestamata kreeka jogurtit või hapukoort
  • 400 g rabarberit

Koori vajadusel rabarberivarred ning lõika väikesteks tükkideks. Sega jahu küpsetuspulbri ning kaneeliga ning sulata või. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule jaokaupa kuivained, jogurt ning sulavõi. Viimasena sega võimalikult väheste liigutustega sisse rabarber. Mida vähem tainast läbi kloppida, seda õhulisemad muffinid jäävad. Jaga tainas 15 muffinivormi vahel ning küpseta 200 kraadi juures umbes 20-25 minutit, kuni keeksikesed on pealt helekuldsed. Lase veidi restil jahruda ning serveeri soojalt, eriti hästi sobib siia juurde klaas piima. 


Lauluks Alela Diane "Oh My Mama"





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar