6.9.16

Šokolaaditükkidega küpsised kikerhernejahust


Reisipisikud. Igal aastal, kui ilm veidi kehvemaks läheb, tulevad jälle külla. Igasügisesed sõbrad. Ja nagu ikka, siis ainuke ravi on pigem kallis ja tulemusi saab tavaliselt alles mõne kuu pärast käega katsuda / lähemalt näha. Õnneks on ravikuuri väljavalimine Momondo lehel päris lihtsaks tehtud ja ka kodumaine Reisidiilid teeb viimasel ajal patsientide teavituse rindel päris tublit tööd. ;)


Selle aastanumbri sisse mul vist liiga palju haiguslehel olemist ei mahu. Üks lühem ravikuur tuleb nüüd sügisel, kuid pikemalt võitlen reisipisikute vastu alles uue aasta alguses. Ju pean nüüd oktoobris nii palju oma päikesepatareisid laadima kui võimalik, et ikka jaanuarini vastu peaks. Kuigi, kui asi ikka päris hulluks läheb, ega erakorraline meditsiin mõne nädalavahetuse citybreak'i näol pole ka välistatud...


#ootusärev


Ja kui siis esimesed piletid kuhugi veidi kõrgemate kraadide juurde on ära ostetud, on öine adrenaliinilaks -> unetus garanteeritud. Google'i otsingumootor saab oma kõrgemaid käike näidata ning plaani küpsemisele kaasa aidata. Eks ka niisama kuhugi maanduda on tore ja edasi vaadata, mida kõike teha võiks. Kuid kui veidi ambitsioonikamad plaanid näevad ette esindusliku kilometraaži läbimist, tuleb läbi sõeluda rendiautofirmad, Airbnb, jms... Ah, reisimõnu! Uued kohad ja uued kogemused ja loomulikult ka uued maitsed-teadmised toiduteemadel. Olen avatud raamat!



Pohlil. Kuigi pildilt väga näha ei ole, siis metsaalune punetab, mis hull!


Seniks-kuniks aga reis eksisteerib ainult kinnitustena emaili postkastis, tuleb ilusast Eesti sügisest rõõmu tunda. Ja näiteks metsa minna! Seenele! Marjule! Niisama jalutama! Ja miks mitte küpsisekarp kaasa pakkida, et oleks miskit head põske pista? Ikka nendeks puhkudeks, kui see metsas tavaline sekundiga tekkiv pean-sööma-kohe-muidu-suren nälg kallale tuleb. (Kah üks päris leviv viirus Eestimaa metsades, olen täheldanud...)


Idee küpsisteks sain siit, asendasin muna banaaniga ning kohendasin koguseid endale meelepäraseks. Küpsised on gluteenivabad ja kui ka kasutatav šokolaad on taimne, siis sobivad ka vegan toitujaile. Kikerhernejahu saab näiteks Umami lehelt, aga ka suuremates poodides on ta kenasti olemas.  





Šokolaaditükkidega küpsised kikerhernejahust

12 küpsist
  • 50 g kookosrasva
  • 50 g rafineerimata suhkrut
  • 1 keskmine küps banaan (ilma kooreta 100 g)
  • 1/2 tl vaniljekaunapastat
  • 60 g kikerhernejahu
  • 1/3 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 50 g tumedat šokolaadi

Sega toasoe kookosrasv suhkru, banaani ja vaniljega ühtlaseks. Kahvel teeb selle töö kenasti ära. Teises kausis sega kikerhernejahu küpsetuspulbri ja soolaga ning lisa taignale. Viimasena sega sisse hakitud šokolaad. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele suured vahed - ahjus vajub tainas laiali - ning küpseta 200 kraadi juures umbves 10-12 minutit, kuni küpsised on äärtest helekuldsed. Lase pannil paar minutit jahtuda ning tõsta küpsised paberilt restile edasi jahtuma ning tahenema. Paki karpi ja võta metsa kaasa! :)


Rootsis tehti 2010. aastal üks äärmiselt hea film "Sound of Noise", kus muusikat luuakse veidi, khmm.. ekstreemsetes kohtades ja vahenditega. Filmi ennast soovitan väga, ning siin ka üks lühike stseen palast "Money 4 U Honey" (muusika ise algab umbes 1 minuti peal). 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar