2.3.20

Karamelline pohla-hapukoorekook



Kel sügavkülmas veel pohli või jõhvikaid on, marjad kooki!

Pohlakook


Kookospalmisuhkur annab hapukoorekihile maheda karamellise maitse, mis sekundeerib ideaalselt marjade hapukusele. Kookospalmisuhkru asemel saad karamellise maitsenüansi ka muscovado- või fariinsuhkrut kasutades. Maitselt meenutab kook tänu hapukoorele ja karamellise mekile veidi meekooki.

Kui kasutad gluteenivaba kaerajahu ning nisu asemel riisijahu, sobib kook ka gluteenivaba toitumisega maiustajatele.


Pohla-hapukoorekook

24-cm vorm 

Koogipõhi: 
  • 100 g kaerajahu
  • 80 g riisijahu
  • 1 muna
  • 40 rafineerimata suhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 65 g võid
  • 1 tl vaniljesuhkrut või 0,5 tl vaniljekaunapastat
Täidis:
  • 400 g hapukoort
  • 100 g keefirit
  • 2 muna
  • 60 g kookospalmi- või muscovado suhkrut
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljeessentsi
  • 2 dl pohli + kaunistuseks

Põhjaks sega kuivained omavahel, lisa toasoe või ning sega kätega puruks. Lisa muna ning mätsi kokku tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi, tee käed märjaks, kui tainas tahab käte külge kleepuda. Jäta 30 minutiks külmkappi tahenema. Küpseta põhja 180 kraadi juures pöördõhuga 12-15 minutit, kuni põhi on pealt helekuldne ning kuiv.


Täidiseks klopi munad keefiri, hapukoore, suhkru ning vaniljega ühtlaseks. Vala pohlad eelküpsetatud põhjale, marjadele hapukoorekreem ning küpseta 180 kraadi juures, nüüd ilma pöördõhuta 30-35 minutit, kuni hapukoorekiht ainult võdiseb veidi keskelt. Lase enne serveerimist jahtuda, ideaalis üleöö. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar