Snäkikaid soolaseid ampse ei ole kunagi liiga palju. Spinati-fetaruudud sobivad hästi nii suupistelauale, karbiga tööle-kooli kaasa, aga miks mitte ka näiteks omleti või praemuna asemel hommikusöögiks.
Piknikute jaoks on vist veel ilm liiga külm, aga mine sa tea - kui Lõuna-Eestis juba nurmenukud õitsevad, siis ehk on juba paras aeg ka tekid-termosed kaasa pakkida ning mõni eine looduses plaani võtta? Rabas päikesetõusu oodata, spinati-fetaruut ühes ja aurav termostass teises käes, või mere ääres palgil istudes jalgu kõlgutada, pirukas näpus, garneeringuks tuulega lennanud paar liiivatera... Kõlab küll nagu plaan! Siin ka üks teine põhjata spinati-juustupirukas, kus lisaks ka tera jahu. Ühed hääd mõlemad.
Spinati-fetaruudud
20 x 20 cm vorm
- 250 g spinatit
- 175 g kodujuustu
- 4 muna
- 100 g fetat
- 1 sibul
- soola-pipart
- praadimiseks või-õli segu
Kui kasutad külmutatud spinatit, sulata ja nõruta see. Kui värsket, blanšeeri spinatit - keeda mõni minut, loputa sõelal külma vee all ning nõruta. Seejärel haki spinatilehed peenelt.
Koori ja haki sibul ning prae või õli segus kuldseks. Lisa spinat, maitsesta julgelt soolaga ning prae läbi. Klopi lahti munad ning sega juurde kodujuust. Maitsesta pipraga. Sega juurde spinatisegu ning vala küpsetuspaberiga kaetud vormi. Murenda peale feta ning küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni pirukas on küps. Serveeri kas soojalt või jahtunult - pirukas on maitsev mõlemal moel.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar