26.5.20

Pommu-kartulipada



Turul olla juba nähtud värsket kartulit. Mitte küll kodumaiseid - kuuldavasti mõned hilisemad alles panevad kartulit maha - aga sellegipoolest ausaid mugulaid. 





Ma maailma suurim kartulifänn ei ole, kuid siin-seal on need tagasihoidlikud kollapõsed täpselt omal kohal. Värsked kartulid kukeseenesoustiga, Klopitud tilli-küüslaugu-hapukoore kartulid, sõrmipõletavad lõkkekartulid, mida villidega riskides juba sööma hakata, sest kannatust ei ole (vähemalt minul pole kunagi olnud). Ja siin-seal veel. Näiteks pajaroogades, 
kus nad oma kuju hoiavad ning erinevalt talvekartulitest ära ei lagune. 


Tummine pajaroog on kerge, kuid täidab hästi kõhtu. Küüslauguga ma siin roas tagasi ei hoiaks. Retseptis välja toodud 5 küünt on mõeldud eesti vägevaid lauke. Kui sul on kodus hiina küüslauk, siis seda võib julgelt vähemalt terve pea panna. 




Pommu-kartulipada

Neljale
  • 2 keskmist baklažaani
  • 500 g värsket kartulit
  • 400 g purustatud tomateid
  • 5 küünt küüslauku
  • 1 tl kuivatatud pune
  • 1 tl paprikapulbrit
  • 0,5-1 tl tšillihelbeid
  • praadimiseks õli
  • soola-pipart
  • serveerimiseks maitserohelist

Lõika baklažaanid paksudeks viiludeks, puista mõlemale küjele soola ning jäta 10-15 minutiks seisma. Patsuta baklažaanidelt tekkinud piisad ning lõika viilud sektoriteks. Kuumuta pannil õli, pruunista baklažaanitükid ümberringi jumekaks ning tõsta potti. Pese ja lõika kartulid pooleks või neljaks ning pruunista sama moodi pannil tilga õliga. Jäta koor alles, nii saad ka kõik otse koore all asuvad vitamiinid kartulitest kätte. Lisa kartulitele kooritud ja purustatud küüslauk, kuumuta veel minutike ning lisa kartul baklažaani juurde potti. Vala peale purustatud tomatid ning tomatikonservpurgitäis vett, maitsesta pune, paprika, tšilliga ning hauta, kuni kartul on pehme. Timmi paika soolasus, jahvata peale musta pipart ning serveeri maitserohelisega. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar