03.06.20

Röstrabarberiga tatrarull


Kuidagi on sel hooajal nii juhtunud, et rabarber saab endale küpsetistes-magustoitudest paariliseks just šokolaadi või kakaod. Sooja ja maheda šokolaadi ja särtsaka rabarberi kontrast on üle võlli hea! Kui rabarber on veel rõõmsalt roosa, on lõpptulemus ka kaunilt värviline. Silm puhkab.




Selle rulliga läksime mu õe ukse taha teda sünnipäev miinus 2 päeva üllatama, kuna õigel päeval teda kätte ei oleks saanud. Nii vahva, kui üllatus läheb täiesti täppi! Ilma mingi suure orgunnita (koogitegu võttiski vist kõige kauem aega) sujus kõik täpselt nii, nagu ideaalses stsenaariumis oleks võinud ettenäha. Alates päikeselisest terrassist kuni täpselt rusikas silmaauku õige kingituseni. Ja maitsev kook sinna juurde. Sünnipäevad on ikka vahvad! 





Rabarberi tatrajahu-rullbiskviit 


Biskviit
  • 4 muna 
  • 120 g suhkrut 
  • 1/3 tl soola 
  • 2 sl tärklist 
  • 4 sl toortatrajahu 
  • 2 sl kakaopulbrit 
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit 
Täidis:
  • 600 g maitsestamata kohupiimapastat ja 
  • 1 tl vaniljesuhkrut 
  • 2 sl suhkrut 
või
  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat ja 
  • 300 g vanilje kohupiimapastat 

Röstitud rabarber: 
  • 3 rabarberivart 
  • 2 tl vaniljesuhkrut 
  • 2 sl suhkrut 

Esmalt rösti rabarber. Lõika koorega rabarber 4-cm tükkideks ning sega vanilesuhkru ja suhkruga läbi. Vala ahjuvormi ning rösti 180 kraadi juures pöördõhuga 35-40 minutit, kuni rabarber on täiesti küps ning siit-sealt jumekas. Jäta jahtuma. 


Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks heledaks vahuks. Sõelu juurde omavahel segatud kuivained ning sega õrnalt ühtlaseks. Määri küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 10-12 minutit, kuni biskviit on küps. Kummuta teise küpsetuspaberi peale ning eemalda ahjus käinud paber. Jäta jahtuma. 


Sega kohupiim suhkrutega või kaks kohupiima omavahel ning määri veidi jahtunud biskviidile. Laota peale rabarberitükid ning keera pikemast servast küpsetuspaberi abil rulli. Jäta liitekoht alumiseks ning hoia rulli kuni serveerimiseni külmkapis. Hea, kui rull saaks mõned tunnid jahedas maitsestuda. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar