24.06.20

Rabarberi-kaerapannukad


Head jaani! Päris üllatav oli mõned päevad tagasi kuulda, et viimati olid Eestis nii head ilmad jaanipäeval aastal 1999. Tähendab, et minu väikeõde, kes sama aasta sügisel sündis, ei olegi oma 20 eluaasta jooksul nii ilusat jaaniilma näinud. Kreisi!  



Aga tõesti mõnus oli. Ilma kinnaste, salli ja vihmavarjuta jaanitule ääres istuda, öösel ujumas käies ilma lõdisemata sauna poole joosta ning isegi sääsed ei piinanud liiga hullult. 


Loodan, et saame samas rütmis edasi suvitada ning perega palju mõnusaid pannkoogihommikuid korraldada. Rabarberiaeg on küll mööda saamas, kuid kel veel pole, siis soovitan panna mõned viilutatud varred sügavkülma, et hapukat lisandit oleks koogi-joogi-pannkoogi sisse ka muul ajal võtta. 



Rabarberi-kaerapannkoogid

kolmele
  • 1 dl õhukeselt viilutatud rabarberit
  • 2,5 dl keefirit
  • 100 g kaerajahu
  • 2/3 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 suurt muna
  • Soovi korral praadimiseks õli

Mõõda keefir kaussi ja lisa munad, klopi ühtlaseks. Sega kuivained omavahel ning lisa taignale. Viimasena sega sisse peenelt viilutatud rabarber. Prae õlis või mittenakkuval pannil soovi korral ka ilma õlita lusikapannkoogid. Aita tainast pannile tõstes lusikaga kaasa, et igasse pannkooki ka rabarberitükke jaguks. Serveeri soojalt meelepäraste lisanditega. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar