14.7.20

Suvine aperitiiv: mojito arbuus


Suvi! Soojad ilmad, pikad õhtud. Kui tore, need paar nädalat juunis ei jäänud ainukeseks ajaks, kui oli põhjust päikeseprillid välja otsida. Arbuusihooaeg on täies hoos ning kui paljalt on seda juba piisavalt vitsutatud ja arbuusi-feta-mündi salatit ka juba grilli kõrvale pakutud, on täpselt õige aeg ühed täiskasvanuile mõeldud aperitiiv slash snäkid valmis meisterdada. 



Pealkiri ja pilt räägivad juba iseenese eest - mingit raketiteadust mojito arbuusid ei nõua - arbuusile tuleb lisada klassikalised mojito koostisosad ning lasta enne serveerimist veidi jahedas maitsestuda. Sööjaile mõeldes on mugavam sellisel moel arbuusi serveerida juba puhastatult kuubikutena, kuid kuna väikese rohelise äärega jääb arbuus minu arvates nii palju toredam-värvilisem, ei raatsinud seda maha lõigata. 

Klassikalist mojito kokteili ei magustata küll tuhksuhkruga, kuid siia retsepti sobib see suurepäraselt, sulades seistes arbuusiviiludesse.  


Mojito arbuusisnäkid

  • 28-cm vormi täis puhastatud arbuusiviile
  • 12 cl heledat rummi
  • 1 suur laim
  • 1,5 sl tuhksuhkrut
  • väike peotäis värsket münti

Lao arbuus samale alusele, millelt seda serveerida soovid. Pigista laimist mahl ning sega rummiga läbi. Pintselda arbuusid mõlemalt poolelt rummiseguga üle, kui vedelikku jäi alles, vala see ühtlaselt arbuusile. Sõelu peale tuhksuhkur ning puista peale väiksemaks rebitud mündilehed. Lase jahedas pool kuni paar tundi maitsestuda. Soovi korral kohenda magusust-kangust oma maitse järgi. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar