12.8.20

Kukeseene-spinati omletirull

Appii, kuidas see augusti keskpaik juba peale on lennanud! Oli ju just, kui mõtlesime, mida jaanipäevaks lauale panna ja otsisime ujukad talvekorterist välja. 
 


Linnulennul läinud suvi - vist igaaugustine nutulaul. Minu jaoks on viimased kuud läinud ka pigem töö tähe all ning esimesi puhkepäevi võtsin alles eelmisel nädalal. Aga sellest ka piisas, et aru saada, et sellises rütmis küll ei saa suve Eestis veeta! Eriti kui ilm ei sunni toas püsima. Nii et üritan seda nüüd tagasi teha ja veel enne sooja aja lõppu ka enda jaoks aega võtta. 


Seega, ei mingit pikka juttu, minge ja nautige ilma arvutiekraani taga blogide lugemise asemel. Korjake kukekaid (metsast-turult, mõlemad on legit ;) ) ning küpsetage omletirulli. Välimuselt kui rullbiskviidi roheline vend, keskel kodujuustukreem. 


Kukeseente ja spinatiga omletirull

  • 400 g spinatit
  • 300 g kukeseeni
  • 6 suurt muna
  • 50 g parmesani või muud tugevamaitselist juustu
  • 100 g hapukoort
  • 250 g kodujuustu
  • 2 sl merevaiku
  • soola-pipart

Kui kasutad külmutatud spinatit, sulata ja nõruta see. Värske spinati puhul blanšeeri seda sõelal keevas vees mõni minut, kuni spinat on kokku kukkunud, nõruta, pigista kuivaks ja haki. Puhasta kukeseened ja prae kuival pannil, kuni vesi on eraldunud. Lisa 1 sl võid või ghee'd ja maitsesta soolaga. Prae minutike. 

Klopi kausis lahti munad, sega juurde spinat, kukeseened ja riivjuust ning maitsesta soola-pipraga.  

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud väikesele ahjuplaadile või tavalisele ahjuplaadile, mille oled fooliumist tõkkega pooleks teinud ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 20 minutit, kuni omlett on pealt helekuldne ning läbi küpsenud. Võta ahjust ja lase mõni minut jahtuda. Sega omavahel kodujuust, hapukoor ja merevaik ühtlaseks, määri rohelisele omletile ning keera rulli. Serveeri viiludena. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar