5.8.20

Pontsakad kukeseenepannukad


Parim aeg aastas! Tomatid on kasvuhoones õiget jumet võtmas, basiilikudžungel seal samas kõrval, ootab täiuslikuks suvelõunaks ainult head mozza't ja head oliiviõli kõrvale. Ja mustikad! Ma pole nii sinavat metsaalust aastaid näinud! Aega see küll võtab, aga sel nädalavahetusel tõin liitrite kaupa vitamiine Põhjaranniku mändide alt välja. Ja silm puhkab vaikselt täituvaid sügavkülmariiuleid vaadates. 




Kukeseente peale ma metsas ise ei ole veel sattunud ja kui päris aus olla, siis suur seeneline ei ole ma kunagi olnud. Marju korjan ülimalt hea meelega, aga vot ei ole seda seente järele haaramise kihku tekkinud. Metsast siis. Koduturu Balta lettidelt tassin neid hea meelega koju. :) Ja küpsetan näiteks pannkooke! Kukekatega pannkoogid sobivad imehästi hommikusöögiks, aga miks mitte koos salatiga ka kergeks lõunaks. 


Sel korral said pannkoogid ainult munavalgeid kasutades, nii et see on ideaalne retsept, kui oled suuremas koguses brüleekreemi või jäätist teinud. Loomulikult võid pannukaid teha ka terveid mune kasutades.




Pontsakad tatrajahu-kukeseenepannukad

  • 7 munavalget või 4 suurt muna
  • 0,5 l keefirit
  • 2,5 dl toortatrajahu
  • 1,5 dl kaerakliisid
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g kukeseeni
  • praadimiseks õli
  • serveerimiseks basiilikupestot ja soovi korral riivjuustu

Puhasta kukeseened ja prae õrnalt kuival pannil läbi, kuni vesi on eraldunud. Vispelda kõik taignaained omavahel ühtlaseks. Vala kuumale pannile lusikaga tainast ning lao igale taignakuhjale mõni kukeseen. Prae pannkoogid mõlemalt poolt kuldseks ning serveeri pesto ja soovi korral ka riivjuustuga. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar