24.7.15

Spinati-kodujuustuvorm


Kes ütles, et pirukal peab olema põhi? Ja kes ütles, et kui oma juba põhjata pirukale tahad ilusat mustrit, nagu ameerika filmides alati on, peab selle taignaribadest tegema? 

Kuna põhjata pirukas tundus natuke naljakas selle roa kohta öelda, umbes nagu peedita rosolje, siis sai ta omale nimeks vorm. Ja see ilus muster peal on taigna asemel kõige tavalisemast Eesti juustust viilutatud ja lõigatud ja punutud. 

Kõik piimatoodete ja roheliste köögiviljade fännid teavad, et need kaks, kodujuust ja spinat, sobivad imehästi kokku. Nii värskena salatis kui miks mitte ka püreestatult smuutis ja klassikalises põhjaga pirukas nüüd ka vormis! Rohe-valge roog sai mahlane ja maitsev ning suviselt kerge. Ja ilus ka. Tee järgi! :)



Spinati-kodujuustuvorm 

24-cm ahjuvorm
  • 500 g kodujuustu
  • 400 g spinatit
  • 4 muna
  • 125 ml maitsestamata paksemat jogurtit (või hapukoort)
  • soola
  • pipart
  • 3-4 viilu juustu
Klopi muna suures kausis lahti. Lisa jogurt, kodujuust ja spinat. (Kasutasin sel korral kitsepiimajogurtit, aga kahjuks lõpptulemuses mingit erilist kitse tunda ei jäänud, nii et ega vist eriti vahet ei ole, kes piima eest vastutav on.) Minul lendas kaussi külmutatud spinatit, millel lasin üleöö külmkapis sulada. Kui kasutad värsket spinatit, siis aseta lehed koos sõelaga umbes 30 sekundiks keevasse vette, seejärel nõruta, pigista nad kuivaks ja haki. Maitsesta segu soola ja pipraga ning vala ahjuvormi. 


Küpseta vormi 180 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni pealmine kiht on tahenenud, kuid sisu veel natuke võdiseb. Tõmba juustust viilud ning lõika need piklikeks ribadeks. Võta vorm ahjust, punu juustust meelepärane muster ning küpseta vormi veel umbes 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ning vorm keskelt enam ei võdise. 



Lase natuke jahtuda ja taheneda, et vormi oleks kergem lõigata. Serveeri näiteks tomatisalatiga.

Laulusoovituseks Elliot Smithi Fond Farewell. Vanu lemmikuid on tore taasavastada. ;)



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar