Maagilisest aquafabast rääkisin siin postituses lähemalt. Kuna esimene katsetus oli superhea, tahtsin proovida, kas ka valge šokolaadiga sama hea mousse tuleb kui tumeda šokolaadiga. Piimapulbri pärast valges šokolaadis ei ole enam tegu vegan magustoiduga, mille poolest alguses aquafaba kuulsaks sai.
Suurel katsetamislainel proovisin ka hernekonservi vedelikuga vahtu teha. No kui kiker sobis, siis miks Tavaline Roheline halvem peaks olema! Täielik läbikukkumine. Kui isegi algul tundus, et läheb küll vahtu, siis muude ainete lisamisel kukkus vaht täielikult kokku ning kausist vaatas jälle vedelik vastu. Samuti jäi vedelikule intensiivne roheliste herneste maitse külge, mis kikerherneste puhul puudus. Võta nüüd kinni, mis täpselt seal koostises teist on, aga igal juhul ühega töötab, teisega mitte. Ma veidi ootan, enne kui kidney või valgete ubadega julgen proovida. ;)
Suurel katsetamislainel proovisin ka hernekonservi vedelikuga vahtu teha. No kui kiker sobis, siis miks Tavaline Roheline halvem peaks olema! Täielik läbikukkumine. Kui isegi algul tundus, et läheb küll vahtu, siis muude ainete lisamisel kukkus vaht täielikult kokku ning kausist vaatas jälle vedelik vastu. Samuti jäi vedelikule intensiivne roheliste herneste maitse külge, mis kikerherneste puhul puudus. Võta nüüd kinni, mis täpselt seal koostises teist on, aga igal juhul ühega töötab, teisega mitte. Ma veidi ootan, enne kui kidney või valgete ubadega julgen proovida. ;)
Õige vedelikuga tehes saab mousse aga vahune, nagu peab. Valge šokolaadi maitse ning granaatõuna kalliskivid peal teevad sellest magustoidust tõesti kauni järelroa, nii välimuselt kui ka maitselt. Kui tumeda šokolaadiga tehes lisasin ka suhkrut, siis valge on ise piisavalt magus, nii et ei pea midagi lisama. Retsept lühike ja kerge.
Valge šokolaadi vaht
neljale
- 1 kikerhernekonservi vedelik (400 g)
- 100 g valget šokolaadi
- 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut või 0,5 tl vaniljeessentsi
- serveerimiseks granaatõunaseemneid või hapukaid marju
Murra šokolaad tükkideks ja sulata vesivannil koos 1 tl konservvedelikuga. Sega sisse vanilje. Vahusta ülejäänud vedelik tugevaks vahuks ning sega šokolaadisegu ettevaatlikult osade kaupa vahu juurde. Jaga magustoidupokaalide või -vormide vahel ning lase vähemalt 2-3 tundi enne serveerimist külmkapis seista.
Paar tundi peaks vaht külmas tahenema, et paremini vormi hoida. Liiga kaua seistes juhtub aga sama, mis munavalgete või koorega tehtud mousse'iga, ning mullid hakkavad vaikselt oma vedelale kujule tagasi plõksuma. Nii et ei ole vaja head asja paremateks päevadeks ootama jätta, vaid tuleks kohe nautida!
Printsessiväärilise magustoidu kõrvale printsessilugu Parov Stelarilt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar