18.2.16

Põhjata valge šokolaadi juustukook


Tempo on kogu aeg peal. Midagi PEAB iga minut-hetk tähistama ning vaba hingetõmbeaega ei jäeta. Vanad mugandatud traditsioonid nagu vastlad ja hernesupp võistlevad uustulnukate sõbrapäevade-hälloviinidega. Sinna vahele kõik veel kirikliku mekiga jõulud-lihavõtted, sekka paganaid naistepäevi ja maipühasid. Kui isegi suurelt ja uhkelt pühi ei peeta, naeratab iga õige eestlane vähemalt korra jõulukuuse kõrval, vaatab juunis lõkkesse ning keedab kevadel mune. (Tahaks näha, kuidas veganid ja "ainult-mina-toitun-õigesti" head inimesed lihavõtetel protestivad. Tumedast tooršokolaadist munad ja munavabast mandlimartsipanist jänes, juurde gluteenivaba kulitš ja laktoosivaba pasha? ..ei kõlagi väga halvasti ju tegelikult.. :P )


Kellel aga kõigest sellest väheks jääb, saavad ammutada lisainspiratsiooni lehelt www.daysoftheyear.com. Iga päev on pidupäev! Täna näiteks on "söö hommikusöögiks jäätist" päev ja homme tuleb tähistada "šokolaadi-piparmündi" päeva, et valmis olla laupäevaseks "kirsipiruka" päevaks ja mitte maha magada pühapäevast "tee üht tegevust korraga" (single tasking) päeva. Ja kui üks pralle ei sobi, siis õnneks on iga päev mitu tähistamisväärset päeva. 365 ju siiski. Muidu ei mahuks ära. 


Nii et kes tänase "söö hommikusöögiks jäätist" päeva on juba maha maganud ja kogemata putru või võikusid hommikusöögiks sõi, ei pea kurvastama, sest täna on samuti "joo veini" päev ja "patarei" päev. Nii et pokaal pihku, poest pakk AA-sid koju ja tähistama!


Õnneks on sünnipäevad ainult kord aastas. Oma kallile korterikaaslasele tegin sünnipäevaks sel aastal lumivalge juustukoogi. Ebatraditsiooniliselt ilma põhjata ning kaunistatud valge šokolaadilume ja granaatrubiinidega. Retsept siit blogist. Kogused mugandasin vastavalt väiksele vormile. Kook tuli tõeliselt maitsev. Nii nagu algretsepti juures mainitud, jäid koogi servad mõnusalt martsipanise tekstuuriga, millele hõrk ja kreemjas keskosa ideaalselt sekundeeris. Soovitan soojalt! Ka tänasesse patareipäeva!




Põhjata valge šokolaadi juustukook

18-cm vorm

Koogiks:

  • 300 g toorjuustu
  • 150 g valget šokolaadi
  • 1,5 dl hapukoort
  • 2 muna
  • poole sidruni mahl

Katteks ja kaunistuseks:

  • 1 dl hapukoort
  • 1 sl suhkrut
  • 50 g valget šokolaadi
  • granaatõunaseemneid


Sulata valge šokolaad vesivannil. Sega lahti toasoe toorjuust ning lisa hapukoor, munad, sidrunimahl ning sulašokolaad. Vala segu 18-cm diameetriga küpsetuspaberiga kaetud ning võiga määritud servadega lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 160 kraadi juures umbes 50 minutit. Vala peale suhkruga segatud hapukoor ning küpseta veel 5 minutit. Lase üleöö jahtuda. Enne serveerimist riivi peale šokolaad ning puista koogile helde käega granaatõunaseemneid. 


Muusikat ka, vahva videoga Tender Foreveri sünnipäevalaul


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar