6.10.16

Lihtsad kookosküpsised


Ah, ma olen vist maailma mannetuim pakkija. Kahe tunni pärast läheb mul lennuk, kott on veel tühi ja mida ma teen? Kirjutan blogisse. Kirjutan, kuidas peaks koti kokku pakkima, selle asemel, et pakkida. :D Oeh. Ja oleks pakkimine siis selles mõttes kerge, et päikesereis -> ujukad ja päevituskreem; suusareis -> sokid ja karupüksid jne. Ei, minek on Itaaliasse (juhhei!), kus hetkel on sama moodi kõike-võib-ette-tulla-ja-taevast-alla-sadada ilm, nii et valmistunud peab olema kõigeks, alates kuumalainest kuni paduka ja tuisuni (okei, nii vast ei lähe ikka). 


Citybreak viib meid Milaanosse ning siis autoga väikesele tiirule lõunapoole. Ootused suured ei ole, sest reis tekkis kuidagi iseenesest ning eriti ei ole jõudnud logistilise poole peale mõelda. Eks siis kujuneb jooksvalt. :) Naudime vabagraafiku alusel! Kui aus olla, siis olen mitu korda isegi ära unustanud, et kohe kohe reisileminek on. Isegi veel eile hakkasin nädalavahetuse plaane Tallinnas tegema, kuni meelde tuli, et oih, väljamaale ju hoopis minek. Ju selle pärast ei ole ka kohvri kokku viskamine prioriteet number üks olnud. Arenguruumi on. ;)


Vähemalt sai mõni päev tagasi mõnusaid küpsiseid tehtud, nii et loodetavasti ahi andestab, et sel nädalavaherusel ta sundpuhkust saab.  


Kui varem olen kookosmakroone tavaliselt teinud kondenspiimaga retsepti järgi, siis nüüd on tegu laktoosivabade kookoskuhjakestega, igati imelihtsad kokku segada ja tõesti supermaitsvad.  






Kookosmakroonid

16 küpsist
  • 100 g kookoshelbeid
  • 2 munavalget
  • 3 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • soovi korral tumedat šokolaadi

Vahusta munavalged soolaga kergeks vahuks. Lisa suhkur ja vanilje ning vahusta uuesti läbi. Lisa kookoshelbed ning sega tainas ühtlaseks. Vormi lusikaga väikesed kuhjakesed ning küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures umbes 10-12 minutit, kuni kookokuhjad on pealt helekuldsed. Jahuta veidi ning soovi korral glasuuri küpsisepõhjad tumeda šokolaadiga. Selleks sulata glasuuršokolaad vesivannil ning kasta põhjad tumedasse šokolaadi. Lase enne serveerimist glasuuril taheneda. 


Kõrvailuks jällegi kummitav reisilaul Monsters of Folk'ilt "Map of the world".





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar