7.10.19

Imelihtsad kookosmakroonid


Makroon ei tähenda eesti keeles ainult prantsuse köögi kahepoolset täidisega mandlibeseed, vaid ka õhulist Itaaliast pärit jahuta pähkliküpsist, mis valmib tavaliselt kas kookosest või mandlitest. Eesti keeles on (prantsuse) makrooni ja (itaalia) makrooni nimi küll sama, aga näiteks inglise keeles saab neil vahet teha : prantsuse täidisega mandliküpsis on macaron ning kookosmakroon on macaroon. Nii et väike o-täht vahele ja pilt selgem. Eesti keeles nõjatume aga edasi visuaalile, ning kui näidis on kõrval, siis kookosträpsulisi kuhjakesi ilmselt siledate makroonidega naljalt sassi ei aja. 

Kookosmakroonide retsepte on mul blogis täitsa mitu, näiteks see kookose-laimi, veel ühed klassikalised kondenspiimaga ning ühed kondenspiimata ja laktoosivabad kookosmakroonid. Või kui makroonide rajalt veidi eemale minna, siis need kaerahelbe-kookosküpsised väärivad ka ainult kiitust. Ajaga olen aga retsepti timminud, munavahustamise etapi välja jätnud, kookoshelveste osakaalu suurendanud ning lisanud šokolaadipõhja. Alltoodud makroonide retsept on oma lihtsuses ja headuses pidama jäänud. 


Kookosmakroonid

1 plaaditäis ehk 12 küpsist

  • 125 g kookoshelbeid 
  • 100 g kondenspiima 
  • 1 suur munavalge 
  • näpuotsatäis soola 
  • 75 g tumedat šokolaadi 

Sega kookoshelbed kondenspiima, munavalge ja soolaga ühtlaseks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lusika abil segust kuhjakesed ning küpseta 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 10-12 minutit. Sulata šokolaad vesivannil ning kasta küpsiste põhjad šokolaadi. Lase šokolaadil tagurpidi küpsistel taheneda. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar