14.1.20

Pohlakohukesed


Tegelikult ka, hirmus naljakas on kohukest kahvliga süüa. Täiesti vale. Nii et kui blogipostituse pilt sai tehtud, lendas ka kahvel kraanikaussi. Sest üht õiget kohukest tuleb ikka näpu vahelt süüa. Kui sa just ei ole mu onupoeg, kes kohukesi ainult lusikaga kausist koos piimaga tunnistab. 




Ise kohukesi teha ei ole mingi raketiteadus, ning nii saad oma maitse järgi lisada oma lemmikuid lisandeid - marju, rosinaid, moosi jms - aga timmida just endale parajaks ka kohukeste suhkrukogus. Minu maitsemeelele tundub, et poes müüdav magus muutub ajaga järjest läilamaks, nii et kodune meisterdamine saab hoogu ka sealt suunast. Ja tervis tänab. ;) 


Kuna tegu on siiski suhkrurikka maiusega, kus šokolaadiga ei ole koonerdatud, sobib minu meelest kohukesi pigem isegi magustoiduna pakkuda, mitte hommikusöögilaual. Ja siis eks juba iga sööja vaatab ise, kus tema viisakusreeglid vs harjumused asuvad ning kas koogike-kohuke vajab kahvli-lusika abi või piisab sõrmedest. 


Võid pohlade asemel mängida ka teiste maitsetega ning lisada:
- astelpajumarjadega segatud mangopüreed - super magusa ja hapu kooslus!
- korralikult loputatud ja hakitud rosinaid või kasutada rosinakohupiima
- muid marju: sõstraid, mustikaid, pooleks lõigatud vaarikaid, hakitud maasikaid
- mooniseemneid
- hakitud martsipani (sel juhul võid kohupiima suhkrukogust veidi vähendada)
- kookoshelbeid ja asendada osa toorjuustust kreemja kookoskoorega
- purustatud küpsiseid
- marjamoosi, näiteks musta sõstra või kirsi
- õunamoosi või õunakastet
- kaneeli ja kreeka pähkleid ning maitsestada kohupiimakreem hoopis meega




Pohlakohukesed

10 prisket kohukest
  • 400 g pakikohupiima
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 40 g suhkrut
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • 150-170 g tumedat šokolaadi
  • 1,5 dl pohli

Sulata šokolaad vesivannil ning kata teelusika abil silikoonist muffinivormide põhjad ja küljed seest šokolaadiga. Tõsta vormid külmkappi tahenema ja jäta ülejäänud šokolaad ootele. 


Klopi toasoe toorjuust kohupiima, suhkru ja vaniljega ühtlaseks. Tõsta igasse vormi 1 sl kohupiimasegu, seejärel lisa õhuke kiht pohli ning täida vorm ääreni kohupiimaga. Silu pealt ühtlaseks. 


Sulata alles jäänud šokolaad uuesti vesivannil vedelaks ning kata kohupiimakiht õhukeselt šokolaadiga. Seda on kõige kergem teha kahe teelusika abil: ühega tõsta umbes 2/3 tl sulašokolaadi kohupiimale ning teisega aja see laiali. Sel moel ei jõua kohupiim šokolaadikaussi. Lase kohukestel külmkapis taheneda. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar