Jagan täna üht hooajalist ja eriti mõnusat karaskiretpseti, kus rambivalguses särab rabarberi ning mahedust-magusust lisavad röstitud sarapuupähklid ja kuivatatud ploomid. Lisaks heale maitsele jätab happeline rabarber karaski ka ägedalt leopardimustriliseks!
Toortatrajahust karask püsib tõeliselt pehme ka päevi pärast küpsetamist ning taignasse sobib lisada kõikvõimalikke pähkleid-seemneid. Karask on ka gluteenivaba. Kahe munavalge asemel võid kasutada ka üht suurt muna. Minul jäid munavalged sel korral sõrnikuteost üle ning ootasid realiseerimist.
Rabarberiga tatrakarask
- 0,5 l petti või väherasvast keefirit
- 2 munavalget
- 300 g toortatrajahu
- 1,5 tl söögisoodat
- 0,5 tl soola
- 2 sl rafineerimata suhkrut
- 2 keskmist vart rabarberit
- 50 g metspähkleid
- 50 g kuivatatud ploome
Haki rabarber ja ploomid, rösti metspähkleid kuival pannil mõni minut ja haki jämedalt. Klopi munavalged peti või keefiriga läbi. Sega kuivained omavahel, vala vedelikule ning sega läbi. Lisa pähklid, ploomid ja rabarber taignasse ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 1 tund, kuni karask on kerkinud ja küps. Lase paar minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta restile edasi jahtuma. Säilita karaskit toatemperatuuril köögikäterätikusse mässitult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar