2.6.21

Eriti pehme rabarberikarask hea ja paremaga


Jagan täna üht hooajalist ja eriti mõnusat karaskiretpseti, kus rambivalguses särab rabarberi ning mahedust-magusust lisavad röstitud sarapuupähklid ja kuivatatud ploomid. Lisaks heale maitsele jätab happeline rabarber karaski ka ägedalt leopardimustriliseks! 


Tatrakarask


Erinevad karaskid on lisaks lamesaiadele põhilised leivalised, mis minu lauale jõuavad. Karaskit on lihtsalt nii mugav ja kiire valmistada ning värskelt ahjust tulnud karask on iga suupistelaua staar, kui soovid külalistele midagi lihtsat ning maitsvat pakkuda. Juurde mõned põnevad määrded, midagi värsket, juustu-oliive ning kõrgemaid punkte saav snäkilaud on valmis. Magusapoolne rabarberikarask sobib eriti hästi pehmete juustude ning värskete idude-ürtidega. Sobita kõrvale näiteks kitse- või sinihallitusjuustu, mett või mõnd mahedamat juustumoosi (või värskeid viigimarju!) ning hernevõrseid - super kombo!


Toortatrajahust karask püsib tõeliselt pehme ka päevi pärast küpsetamist ning taignasse sobib lisada kõikvõimalikke pähkleid-seemneid. Karask on ka gluteenivaba. Kahe munavalge asemel võid kasutada ka üht suurt muna. Minul jäid munavalged sel korral sõrnikuteost üle ning ootasid realiseerimist. 



Rabarberiga tatrakarask

  • 0,5 l petti või väherasvast keefirit
  • 2 munavalget
  • 300 g toortatrajahu
  • 1,5 tl söögisoodat
  • 0,5 tl soola
  • 2 sl rafineerimata suhkrut
  • 2 keskmist vart rabarberit
  • 50 g metspähkleid
  • 50 g kuivatatud ploome


Haki rabarber ja ploomid, rösti metspähkleid kuival pannil mõni minut ja haki jämedalt. Klopi munavalged peti või keefiriga läbi. Sega kuivained omavahel, vala vedelikule ning sega läbi. Lisa pähklid, ploomid ja rabarber taignasse ja sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud keeksivormi ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga 1 tund, kuni karask on kerkinud ja küps. Lase paar minutit vormis jahtuda, seejärel tõsta restile edasi jahtuma. Säilita karaskit toatemperatuuril köögikäterätikusse mässitult.


Toortatrajahu karask


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar