21.2.23

Kõrvitsapannkoogid


Hõissa! Vastlad meil, rasvane teisipäev mujal. Mis aga mõlemal pool piiri traditsioonides ühine, on täna kõik sahvris leiduv hea-parem veel viimast korda enne paastu lauale tuua. Varasemalt talvevarudega seotud paast on enamike tähistajate jaoks küll tänaseks sujuvalt ununenud, kuid pidusöök on jäänud. Eks pidutseme siis meiegi. 


Kui meil ja Põhjamaades maiustatakse vahukoorekuklitega, siis nii mitmeski kohas üle maailma on täna taldrikutel näha hoopis pannkooke. Kukkel-pannukas võrdlusesse pannes ei ole kahtlustki, kumb minu jaoks peale jääb, seega jagan täna hoopis üht pannkoogiretsepti.  


Gluteenivabad kõrvitsapannkoogid


Kuigi olen kuulnud, et siin-seal on juba lumikellukesi märgatud, siis kindlasti istub nii mõnelgi toanurgas lahtilõikamist ootav kõrvits või on sügavkülma tublisti röstkõrvitsapüreed varutud. Just kõrvits on see võlur, mis need pannkoogid pehmeks muudab ning kookidele kuldkollase värvi annab. 


Taignasse meeletult palju kõrvitsat ei kulu, kuid kui juba kõrvitsa lahti lõikad ning kõike kohe ära ei soovi kasutada, valmista keedetud või röstitud viljalihast püree ning külmuta see portsjonitena. Valmis püree on mega mugav võtta, kui tahad kiirelt kuuma suppi teha ning kõrvits sobib imehästi ka kõikvõimalike küpsetiste sisse. Mida tumedama viljalihaga kõrvits on, seda sügavkollasemat värvi pannkoogid saad. Eriti toreda värvi ja hea magusa maitse annab muskaatkõrvits.


Gluteenivabadeks pannukateks kasuta GV märgistusega jahu ja kui kasutad mõnd piima alternatiivi, vaata, et ka see oleks gluteenita. Laktoosist saad lahti, kui haarad piima asemel mõne LV alternatiivi. 


Kõrvitsapannkoogid


Kõrvitsapannkoogid

Aega läheb 30 minutit
Pannkooke jagub kolmele

Vaja läheb
  • 2 muna
  • 2 dl kõrvitsapüreed
  • 1,5 dl piima või taimset jooki
  • 1 tl rafineerimata suhkrut
  • 3 dl täistera kaerajahu
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • õli praadimiseks
Valmista nii
  1. Vispelda munad kõrvitsapüree, piima ning suhkruga ühtlaseks. Võid selleks kasutada ka saumikserit.
  2. Sega juurde jahu, sool ning küpsetuspulber.
  3. Prae vähese õliga lusikapannkoogid ning serveeri meelepäraste lisanditega.


Hei, hea lugeja! Kui teed kodus retsepti järgi ja jagad pilti Instagramis, lisa ka #jazzinokitchen - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha!



Retsept ilmus ka Nipiraamatu 2022. aasta oktoobri numbris.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar