6.5.23

Marjadega toorkoogi korvikesed

Jagan lihtsate ahjukuuma mitte vajavate koogikeste retsepti koos mõne nipiga, et toorkoogid ilma viperusteta välja tuleks. Saad siin hästi ära kasutada sügavkülma seisma jäänud marju või maitsestada kreem ainult sidruni ja vanilliga ning serveerida koogikesi värskete marjadega.


Nagu toorkookidega tihti kipub olema, on nende valmistamise kõige raskem osa ootamine, kuni koogikesed kapis maitsestuvad ja tahenevad.

Toorkook marjadega


Nippe toorkookide valmistamiseks

- Kookospiima tahke osa saad konservist lihtsalt kätte, kui jätad kookospiimapurgi üle öö tagurpidi külmkappi. Hommikul keera purk ettevaatlikult ümber, ava, vala kihistunud vedelik tahke osa pealt ära ning tõsta kookoskreem lusikaga välja. Alles jäänud vedelikuga valmista smuutisid, keeda putru või lisa pannkoogitaignasse.
- Kui sul on kiire või unustasid India pähklid eelmisel õhtul likku panna, vala neile keev vesi ning lase kaetult 15-30 minutit toatemperatuuril seista.
- Eriti marjase koogi saad, kui lisad kahe erineva maitsega kreemikihi vahele ka peotäie värskeid marju.
- Proovi põhjas metspähklite asemel ka teisi pähkleid või asenda osa pähklitest kookoshelvestega. 
- Mulle meeldib, kui põhjas on tunda pähklitükke, kuid kui soovid, võid pähklid ka täiesti peeneks blenderdada.
- Datlite asemel võid põhjas katsetada ka teisi kuivatatud puuvilju, näiteks mahlaseid aprikoose, ploome või viigimarju.  


Toorkook


Marjased toorkoogikesed

Kogusest saad 4 x 10 cm korvikest

Vaja läheb
Pähklipõhi 
  • 60 g mandlijahu
  • 60 g metspähkleid
  • 9 kuivatatud või 3-4 pehmet Medjool datlit 
  • 2-3 sl datlite keeduvett või vett
  • 1/2 tl soola
  • 1/2 sl kookosõli vormi määrimiseks
Täidis
  • 200 g india pähkleid, üle öö leotatud
  • 150 g külmkapis seisunud kookospiima tahket osa
  • 3 sl sidrunimahla
  • 1 tl vaniljeessentsi
  • 60 g kookosõli
  • 100 g agaavisiirupit või mett
  • 200 g meelepäraseid marju, näiteks pooleks mustikaid ja punaseid sõstraid

Valmista nii
  1. Kui kasutad põhjas kuivi datleid, siis keeda neid vähese veega 1 minut, võta tulelt ja jäta vette jahtuma. Pehmetelt datlitelt eemalda kivid. 
  2. Mõõda põhjaained blenderisse ning lisa 2 sl vett - kas datlite keeduvett või pehmete Medjool datlite puhul kraanivett. Blenderda läbi, vajadusel lisa veel veidi vett, nii et saad tükilise kleepuva massi. 
  3. Suru pähklimass ühtlaselt vormide põhja ning äärtesse. 
  4. Nõruta ja loputa leotatud india pähklid ning mõõda koos kookospiima, sidrunimahla ja vaniljega blenderisse. 
  5. Sulata kookosõli koos siirupi või meega nõrgal tulel ning lisa blenderisse. Ära liialt kuumuta, et  mee kasulikud omadused ei kaoks. Vegan koogi jaoks kasuta agaavisiirupit, selle võid lisada otse blenderisse. Surista segu kreemjaks. 
  6. Kui soovid kahekihilist kooki, tõsta üks osa kreemist kaussi ning lisa blendrisse üht sorti marjad. Alusta heledamatest, et blenderit vahepeal pesema ei peaks ja esimesed marjad teise kreemi osa värvi ära ei rikuks. Surista ühtlaseks ja maitse - vajadusel lisa kas sidrunimahla või magustajat. Vala koogipõhjale. 
  7. Tõsta teine osa kreemist blendrisse ning mikserda koos ülejäänud marjadega ühtlaseks. Tõsta koogile ja silu pealt ühtlaseks. 
  8. Pane kook vähemalt paariks tunniks sügavkülma tahenema ning tõsta see tund aega enne serveerimist külmkappi või umbes 20 min enne  toatemperatuurile. Kaunista meelepäraselt ja hoia edasi külmkapis. 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar