8.5.23

Martsipanisel põhjal kohupiima-rabarberikook


Kel aianurgas rabarberid juba piisavalt sihvakad, et esimesi küpsetisi ahju panna, või kes sügavkülma revideerides sealt veel mõne eelmise hooaja rabarberikarbi leiab, siis seda kohupiimamahlast kooki soovitan kahe käega.


Gluteenivaba rabarberikook




Retsepti katsetades ja paika timmides sai martsipanine kaerapõhi nii mõnus, et algselt plaanitud suurema diameetriga koogi asemel, kus serveerides oleks iga viil õhukesel põhjal, kohandasin retsepti hoopis väiksema, 20-cm vormi jaoks. Nii saab iga sööja rohkem kaerast-martsipanist headust, mis rabarberihapuka ning vanillimaheda täidisega suurepärselt kokku sobib.


Gluteenivaba rabarberikook


Kui suudad poest välja peilida martsipani, kus oleks mandlisisaldus nii 60% kanti, kasuta kindlasti seda. Parema puudumisel sobib ka kõikse rohkem poodidest leitav Kalevi martsipani, kus mandlisisaldus on 23%.


GV koogi jaoks - kasuta gluteenivaba märgisega kaerajahu või jahvata see gluteenivabadest kaerahelvestest. Jahvatustöö teeb kenasti ära ka blender. 
LV koogi jaoks - kasuta laktoosivaba võid, kohupiima ja hapukoort. 


Gluteenivaba rabarberikook


Martsipanisel kaerapõhjal rabarberi-kohupiimakook

20 cm vorm

Vaja läheb
Põhi
  • 60 g mandlimartsipani
  • 100 g võid
  • 140 g täistera kaerajahu
  • 30 g suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 1 muna
Täidis
  • 200 g rabarberit
  • 40 g mandlimartsipani
  • 2 muna
  • 200 g vanillimaitselist kohupiimapastat
  • 100 g hapukoort
  • 20 g suhkrut
  • väike peotäis mandlilaaste

Tee nii
  1. Põhja jaoks surista martsipan, külmad võitükid, jahu, suhkur ja sool ühtlaseks. 
  2. Lisa muna ja sega taignaks. 
  3. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud 20-cm koogivormi põhja ja äärtesse ning lase pool tunnikest külmkapis taheneda. 
  4. Toesta taigna ääred seest kahekordse fooliumiga, et need küpsedes alla ei vajuks ning eelküpseta põhja 200 kraadi juures ilma pöördõhuta 15 minutit. Eemalda foolium.
  5. Haki rabarber ning puista koos ülejäänud martsipaniga põhjale. 
  6. Klopi munad kohupiima, hapukoore ning suhkruga ühtlaseks. 
  7. Vala kreem rabarberitükkidele, puista peale mandlilaaste ning küpseta 170 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase jahtuda, ideaalis üle öö. 

Hei! Kui katsetad kodus retsepti ja jagad sellest pilti või videot Instagramis, lisa ka #jazzinokitchen - mul oleks meeletult hea meel sinu maitsvat kätetööd näha.


Gluteenivaba rabarberikookGluteenivaba rabarberikook



Gluteenivaba rabarberikook


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar