30.04.15

Kevadine krõmps porgandisalat


Viimane aprilli päev ja õues on 4 kraadi, tuul ning pilved. Kevad ikka annab end sel aastal oodata. Aga kuigi õues on veel kinda-mütsi(-vihmavarju)ilm, ei tähenda see, et taldrikult ei võiks päike vastu vaadata!



Üks mõnus porgandisalat teeb tuju heaks, ning kuna muidu kergele köögiviljale on lisatud ka pähkleid, on salat toitvam. Sobib nii praelisandiks kui ka iseseisvaks vahepalaks.







Porgandi-apelsinisalat maapähklitega




Praekõrvaseks võta vastavalt sööjate arvule ühe inimese kohta:


  • 2 keskmist porgandit 
  • veerand apelsini 
  • u 2 sl röstitud ja soolatud maapähkleid 

Salatikastmeks sobib kerge vinegrett:

  • 1 osa mahedamaitselist, nt rapsiõli (porgandisalatis on oliivõli minu meelest natuke liiga intensiivse maitsega)
  • 2 osa ananassimahla või kodust (kanget) õunamahla
  • paar keerdu valget pipart

Alusta salatikastmest. Et porgand mahlane jääks, tuleb happelist vedelikku (mahl asendab äädikat) panna tavalise salatikastmega võrreldes rohkem. Vispelda (või loksuta purgis) õli, mahl ning valge pipar omavahel. Soola pole vaja lisada, kuna pähklid on soolased. 

Riivi porgandid, koori ning lõika apelsinid tükkideks ning sega kastmega. Aseta vaagnale ning puista peale soolapähklid.




Salat on hea praelisand ning tulevasele grillhooajale mõeldes ka mõnus lihakõrvane kõigele, mis sütelt kuuma on saanud! Eriti hästi sobib siia kõrvale mõnes vürtsisemas marinaadis kana.


Tarbimissoovitus: panna silmad kinni, kuulata Vaikot, nautida ning kujutada ette, et tegelikult päike ju paistab!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar