04.05.16

Ülilihtsad feta-kanakotletid


Minu uued lemmikkotletid on leitud! Valmivad imelihtsalt ning põhimõtteliselt ainult kahest komponendist: feta juustust ja broilerihakklihast. Mina panin maitseks juurde kuivatatud basiilikut, kuid eks see ole hea varieerimiskoht, kus lisada täpselt seda, mis endale meeldib. Hästi sobiks kotlette maitsestada ka näiteks tükeldatud päikesekuivatatud tomatite, peenelt hakitud oliivide, paprikapulbri või hoopis näpuotsatäie tšillihelvestega. Soola pole vaja lisada, kuna juust on piisavalt soolane.Lisaks aitab feta kotlette ka kenasti koos hoida, nii et retsept on munavaba. 


Pildil on kotleti kõrval Depoo ehk Balti jaama turu tädi ülihead värsked hapukurgid, mmm... Kuigi turundusplaan näeb vist balta turu klanitud 21. sajandi ökoturuks muutmist, on päriselu visalt vanast kinni hoidmas. Mulle meeldis mu koduturg just sellise räämas kohana nagu ta oli! Hetkel on terve Depoo kompleks ne rõba ne mjaso. Hoones sees kaob suunataju täiesti ära ning juurviljaonude-tädideni läbi murdmiseks peab läbima (tundub et) kilomeetreid Made in China litritega pluusiridu. #arenguruumiveelon. 





Feta-kanakotletid

kolmele
  • 450 g broilerihakkliha
  • 150 g feta juustu
  • 1,5 tl kuivatatud basiilikut
  • rasvainet praadimiseks
Sega toasoe feta ühtlaseks ja pehmeks. Lisa hakkliha ja basiilik ning sega kotletitanas valmis. Vormi märgade käte vahel umbes golfipalli suurused kotletid, vajuta need veidi lamedamaks ning prae kuumal pannil valmis. Serveeri meelepärase kastme ja salatiga. 


Laul ka. Kings of Convenience - "Know How".



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar