13.10.20

Marjased mandli-šokolaadiruudud


Tegin koogi valmis, tegin ka pildi ära, pohlapunale kontrastiks nurgast piilumas üks männioksake, mis sügisesest kimbukesest oli veel lauale jäänud. Ning siis sain aru, et ups - oktoober see nüüd küll ei ole, mis pildilt vastu vaatab!? Võin aga kindlalt öelda, et mingis muus osas ma sellel veel ei ole. LIIG-liig vara veel! 




Mütsihooaega veel ei ole alustanud ning villaseid sokke kapist veel välja ei otsi. Aga see ei tähenda, et köögis ei võiks tummisemad koogid ning vürtsikad hautised-karrid suviste salatite ja kergete magustoitude käest teatepulka üle võtta. 


Gluteenivabad šokolaadiruudud maitsevad eriti hästi just ahjusoojana, kas korralikuks choco doosiks niisama või mahedemakas maitseelamuseks koos palli vaniljejäätise või lusikatäie kreeka jogurtiga. Kui pohli parajasti kodus ei ole, viska koogile peale peotäis-kaks muid parajasti käepärast olevad hapukad marju. Näiteks sobivad siia imehästi ka kirsid, vaarikad või mustad sõstrad. Soovi korral võid marjade asemel aga puistada koogile hoopis mets- või kreeka pähkleid või mandleid. 


  

Gluteenivabad marjased šokolaadi-mandliruudud

20 x 20 cm vorm
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g võid
  • 1 dl (rafineerimata) suhkrut
  • 1 dl mandlijahu
  • 0,5 dl toortatrajahu
  • 2 kuhjaga sl magustamata kakaopulbrit
  • näpuotsatäis soola
  • 3 sl kanget kohvi
  • 4 suurt muna
  • 2 peotäit pohli või muid meelepäraseid marju

Sulata šokolaad ja või, lisa kohv ning jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga, sega jahud kakao ja soolaga ning seejärel munavahuga. Viimasena lisa taignasse šokolaadisegu ning sega ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta umbes 25 minutit. Ära kooki üle küpseta, ruudud peaksid jääma pealt veidi niisked. Lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt jäätise või maitsestamata kreeka jogurti ja marjadega. Soojana on kook pehmem ja voolavam, jahtudes aga kook taheneb ning muutub tummisemaks. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar