26.7.21

Lihtsad tatrapannkoogid keefiriga


Hommikusöök on ilma mingi kahtluseta mu lemmik toidukord. Võimalik, et hetkel aitab selle mõtte siia kirja panemisele kaasa mu kõrval aurav kohvitass, lahtistest akendest sisse voolav hommikune leitsakupäeva lubav õhk ning see, et lõpetasin just taldrikutäie pannukad. Ja puhkus! Ja ainult toredad asjad agendas ees ootamas. 
  

Toortatrajahu pannkoogid



Kuni koogid pannil küpsesid, tegin viimastest jääkapis olnud mustadest sõstardest nende kõrvale toormoosi ning leidsin ka peotäie punasõstraid, samuti karbi põhjast kokku kaabitud. Maitses hää. Aga jääkapis laiutab nüüd karjuv tühjus ning on aeg on uus sügavkülmatiir avada. Paar maasika- ja rabarberikarpi on juba sel suvel sügavkülma jõudnud, kuid heavy lifting talvine vitamiinivarude lisandus on veel puudu. Mõni päev tagasi käisin Balta turul marjade hindu tsekkamas, kuid valik oli kesine, pigem väljamaine ning krõbedate hinnanumbritega. Tundub, et kuum suvi on marjasaagile oma templi jätnud ning sel aastal võib talveks marjakilode sahtlisse ladumine keeruline olla.     


Kui üldiselt olen ma värske ning isekorjatud puu- ja köögiviljade parteist, siis mõnd vilja ostan küll ka aastaringselt poe sügavkülmaletist, näiteks kirsse ja mangot (külmutatud mango saab ka kõrgemad laiskusepunktid - tüütu kivi ümbert puhastamine jääb ära!). Lisaks magusatele toitudele on külmutatud mangokuubikutega super lihtne ja maitsev ka salsasid teha, näiteks koos tšilli-koriandri-punasibulaga või ekstra magusaks kick'iks lisada seda kollast kulda tomatisalsasse. Samas ei kujuta ma ette, et ostaksin Rimist novembris külmutatud musti sõstraid või vaarikaid. Oeh, olen vist tõesti kodumaise saagiga ära hellitatud. 


Järgmise talve marjavitamiinide masterplaani on vaja. Kiiresti. 


Toortatrajahust pannukad on gluteenivabad, kuid seda taga ajades kontrolli igaks juhuks ka jahupakendit, et veenduda, et samas veskis ei ole nisu jahvatatud. Kui sul kodus juhtub olema mullivett, siis võid tavalise vee asemel ka seda taignasse lisada, et veelgi õhulisem tulemus saada.


Tatrajahu pannkoogid


Toortatrajahust pannukad

kahele-kolmele 
  • 200 g keefirit
  • 2 muna
  • 150 g toortatrajahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g vett
  • soovi korral 1 sl (rafineerimata) suhkrut
  • praadimiseks õli

Klopi munad keefriga lahti, lisa ülejäänud ained ning kui soovid magusaid pannukaid, siis soovi korral ka suhkur. Klopi läbi ning prae keskmisel kuumusel vähese õliga lusikapannkoogid. Serveeri soojalt meelepäraste lisanditega.


Tatrapannkoogid



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar